Učenci OŠ Lava so med Celjani v okviru projekta “Pozdrav ptic miru” širili idejo miru (foto)

25. 09. 2012 09:11

Minulo sobotno dopoldne je bilo v središču Celja pestro, saj so učenci in učitelji OŠ Lava pripravili pester program in delavnice, s katerimi so širili idejo miru.

V sodelovanju z različnimi šolami namreč vsako leto poteka projekt z naslovom “Pozdrav ptic miru”, ki ga koordinira OŠ Lava. Poleg njih sodelujejo še Vrtec Zarja – enota Iskrica, OŠ Šmarjeta, OŠ Ljubečna, OŠ Štore, Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje ter Gimnazija Celje – Center.

Osnovna ideja projekta je širjenje miru in opozarjanje na več strpnosti med ljudmi, več sožitja, več medsebojne pomoči, več ljubezni itd.. Zaščitni znak projekta so ptice, ki so v takšnih in drugačnih oblikah v soboto dopoldne zasedle središče mesta.

Pod njimi se je bohotil trak miru, kamor so otroci pisali svoje misli in risali na temo mir, ljubezen, družina, prijateljstvo … Vsak mimoidoči je tako lahko  postal del projekta širjenja miru in ozaveščanja o vrednotah, ki nam v času krize vedno bolj manjkajo.

Obiskovalci so namreč lahko izdelovale ptice miru iz papirja, prisluhnili kulturnemu programu in tudi sami izlili svoje dobre misli na list papirja. Učencem in učiteljem se zdi  pomembno, da se vsak posameznik zaveda pomembnosti vrednot miru in ljubezni. Vabljeni tudi k ogledu sobotnega dogajanja v spodnji fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=252]

F/T/V: Tina Ožvald

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,747 seconds.