Unescov dan na OŠ Frana Kranjca Celje

09. 10. 2018 12:23

Šolsko leto se je že dodobra začelo in prav tako tudi vse šolske aktivnosti. Učenci in učenke Osnovne šole Frana Kranjca Celje že pridno polnijo svoje glavice z novimi vsebinami, spoznanji in izkušnjami. Tako so pred dnevi odkrivali znamenitosti našega knežjega mesta in spoznavali zgodovino naših prednikov.

rhdr

S šolskim projektom Moje mesto skrivnosti šepeta, s katerim želijo ohranjati kulturno dediščino domačega kraja, so se že četrto leto zapored vključili v Dneve evropske kulturne dediščine v Sloveniji.

Pouk se je na ta dan iz šolskih klopi preselil na ulice celjskega mestnega jedra. Učenci so skupaj z učiteljicami odkrivali skrivnosti o preteklosti mesta. Za to, da so bile vsebine učencem še bolj kakovostno podane, so vključili tudi nekatere druge institucije kot so muzeji, knjižnice, arhivi … in njihove strokovnjake.

Vsak razred je odkrival svoj del mesta in nad skrivnostmi so učenci vsako leto znova navdušeni. Tako so učenci drugih razredov navdušeno iskali duhca v zgodovinskem arhivu, tretji razredi so se potikali po Starem gradu in ustvarjali iz naravnih materialov, četrtošolci so izdelovali viteške ščite, petošolci so si ogledali razstavo Zemlja pleše, itd..

Da je bil dan še toliko bolj prijeten pa je tokrat poskrbelo tudi čudovito sončno vreme in prekrasne barve jeseni.

K.K.K.

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 2,837 seconds.