Uradna otvoritev fotografske razstave ob zaključku projekta Misija človek: Nasmeh24


Celjski mladinski center je v sodelovanju z Gimnazijo Celje – Center v letih 2020 in 2021 intenzivno izvajal dobrodelni projekt »Misija človek«, ki je financiran s strani Evropske solidarnostne enote. Pika na i projekta je bila slavnostna otvoritev fotografske razstave Nasmeh24, ki je potekala v soboto 4. 9. 2021 v atriju Celjskega mladinskega centra. Razstava vsebuje 24 fotografij prostovoljcev, ki so tekom leta s srcem in pozitivno energijo pomagali pomoči potrebnim. Del razstave je bil tudi kulturno spremljevalni program, ki ga je dodatno popestrila glasbena gostja Maja Keuc.

V imenu nosilca projekta je na otvoritvi razstave prisotne nagovorila ga. Sonja Majcen, direktorica Celjskega mladinskega centra. Namenila je nekaj besed o samem projektu in njegovi koordinaciji. Prav tako je udeležene pozdravil pobudnik dobrodelnega projekta »Misija človek«, ki projekt vodi že od samega začetka, g. Kristjan Veber. Pravi, da je projekt njegov prvi »otrok« in da je vesel, da so ljudje ponovno dokazali, da jim je mar za sočloveka.

Kristjan Veber pravi tudi, da se je projekt izkazal za zelo uspešnega, saj so v sklopu le tega zbrali za več kot 20. tisoč evrov vrednega potrošnega materiala, katerega so predali kriznim centrom, zavetiščem in varnim hišam. Nenazadnje pa se je v sklopu projekta izvedlo več drugih solidarnostnih akcij.

Več fotografij dostopnih na https://www.mc-celje.si/fotogalerija_mcchostel/Otvoritev_fotografske_razstave_Nasmeh24/

R. Č.