Uspešno izvedena Zelena EU avantura na Celjski koči (foto)

06. 10. 2020 06:21

V soboto, 3. oktobra, so v Celjskem mladinskem centru preživeli prijetno dopoldne na Celjski koči. Kljub temu, da je vreme prejšnji teden nagajalo in da je tudi ta teden vse kazalo na podoben scenarij, jih je na Celjski koči pričakalo sonce.

Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, je skupaj s podjetjem ZPO Celje d.o.o. in Celjsko kočo, za vse navdušence nad aktivnostmi v naravi, v soboto, 3. oktobra, na Celjski koči organizirala dogodek pod imenom Zelena EU avantura na Celjski koči.

Namen dogodka je bil povečati zavedanje lokalnega prebivalstva o neposrednih pozitivnih učinkih Kohezijske politike na njihovo vsakodnevno življenje ter predstaviti konkreten projektni rezultat, ki je bil sofinanciran s strani Kohezijskega sklada. Širše prebivalstvo so želeli opozoriti na dodano vrednost, ki jo imajo projekti, ki so sofinancirani s strani EU, na njihov vsakdan. Tako Pustolovski park kot tudi Doživljajski zeliščni vrtovi sta namreč projekta, ki sta deloma sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Ob 10.00 so dogodek otvorili z nagovorom udeležencev, v katerem so jim predstavili cilje in potek dogodka. Za tem je sledil orientacijski pohod, kjer so udeleženci izvedeli, kako zelo je za nas pomemben gozd in preživljanje prostega časa v naravi. Ob 11.00 je sledilo lokostrelstvo, v katerem so se preizkusili tako majhni kot veliki pustolovci. Ob 11.30 so predstavili projekt Doživljajski zeliščni vrtovi, kjer je beseda tekla tudi o pozitivnem in zdravilnem učinku rastlin.

Udeleženci so med 10.00 in 13.00 lahko obiskali Pustolovski park in se družili na stojnicah, kjer so odgovarjali na vprašanja o Evropski Uniji. Poleg stojnice Celjskega mladinskega centra in Informacijske točke Europe Direct Savinjska, sta bili na ogled še stojnica Nomaga, kjer so obiskovalci lahko preizkusili KolesCE in se pobližje spoznali z njihovim sistemom in stojnica Rdečega Križa Slovenije – Območnega združenja Celje, kjer so obiskovalci občudovali zlata vredno delo prostovoljcev, ki so prikazovali postopek oživljanja.

Na vseh poučnih in športnih postojankah so obiskovalci prejeli žig, in se z njim kvalificirali za osvojitev adrenalinskih nagrad. Ob 13.00 je sledilo žrebanje nagrajencev. Kar 20 udeležencev je tako prejelo kupon za brezplačno vožnjo z Bobkartom in 10 udeležencev dogodka je prejelo kupon za spust z ZIP-lineom.

MCC se zahvaljuje vsem, ki so to čudovito soboto preživeli v njihovi družbi!

Fotogalerijo dogodka si lahko ogledate na Facebook strani @mccdogaja ali @infopentlja ali na spletni strani www.mc-celje.si/fotogalerija

foto: Tilen Križnik, MCC

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,334 seconds.