Ustvarjalno zabavne Sobotnice v Celjskem mladinskem centru


V Celjskem mladinskem centru pripravljajo ustvarjalno zabavne Sobotnice, ki bodo potekale ob sobotah v mesecu maju in juniju 2011, med 10. in 13. uro, v atriju Celjskega mladinskega centra.

Že v preteklih letih je bilo veliko zanimanja za tovrstne dejavnosti v Celju in so bili v CMC z obiskom zelo zadovoljni, prav tako pa obiskovalci, najbolj seveda otroci, med katerimi so prevladovali predšolski, zato so Sobotnice postale del rednega letnega programa Celjskega mladinskega centra in jih pripravljajo že tretje leto. Njihov namen je otrokom ponuditi ustvarjalno zabavno preživljanje prostega časa, kjer lahko izrazijo lastno kreativnost, hkrati pa si ogledajo gledališko predstavo. Otroci bodo ustvarjali pravljični strip, izdelovali nakit, lutke iz nogavic in cunj, najljubše risane junake, sodelovali v otroških igrah (Šola, Kraljica koliko je prosim ura, Črni mož idr.), v plesnih delavnicah ter se učili ljudskih pesmi in pripovedi. Ob ustvarjanju si bodo lahko ogledali gledališke predstave Eko zmajček, Pavliha noče v šolo, Pepelka, v izvedbi osnovnih in srednjih šol ter prisluhnili nastopu Sanje Poljšak Pesan. Vse Sobotnice so brezplačne.

Sobotnice bodo potekale 14.,21. in 28. maja ter 4., 18. in 25. junija 2011 med 10.00 in 13.00 uro v atriju Celjskega mladinskega centra, v primeru dežja bodo prestavljene v dvorano.

Projekt so podprli: Mestna občina Celje, Ministrstvo za šolstvo in šport, Urad RS za mladino, Europe Direct Savinjska, Weishaupt.

t: ŠB

foto: CMC