V Celjski mladinski center se vrača Festival prostovoljstva (video)

20. 04. 2017 18:50
V Celjski mladinski center se vrača Festival prostovoljstva, ki ga za javnost tradicionalno pripravljajo že dvanajsto leto zapored. O dogodku so na novinarski konferenci več povedali direktorica MCC-ja Tina Rosina Košir, programska vodja Katja Romih in predstavnica Mestne občine Celje Barbara Gorski.
Festival prostovoljstva prepoznava najbolj predane prostovoljce na Celjskem
Barbara Gorski je izrazila zadovoljstvo ob sodelovanju Mestne občine Celje s Celjskim mladinskim centrom pri Festivalu prostovoljstva.
Barbara Gorski je izrazila zadovoljstvo ob sodelovanju Mestne občine Celje s Celjskim mladinskim centrom pri Festivalu prostovoljstva.

V petek, 21. aprila ob 11. uri bodo v atriju Celjskega mladinskega centra razglasili Naj prostovoljce v Mestni občini Celje za leto 2016. Potegujejo se za naslov v petih starostnih kategorijah, v vsaki pa bo izbran po en prostovoljec. Dogodek bo spremljal bogat kulturni program, ki ga bodo v čast prostovoljcem pripravile kar njihove podporne organizacije. Na info točkah se bodo te predstavile tudi širši javnosti. Festival je pripravila Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska v sodelovanju z Mestno občino Celje.

Začetki prostovoljstva segajo dve stoletji v preteklost, kar prostovoljstvo uvršča v zgodovinsko najstarejše aktivnosti. Posameznik jo opravlja z namenom pomoči k večji kakovosti življenja v skupnosti. To pomeni, da je prostovoljec posameznik, ki prostovoljno delo opravlja po svoji svobodni volji in brez pričakovanja plačila ali neposrednih ali posrednih materialnih koristi zase, v dobro drugih ali v splošno korist.

Pomembnosti prostovoljstva v družbi se zaveda tudi Celjski mladinski center, ki že dvanajsto leto prireja Festival prostovoljstva. Sonja Majcen, koordinatorica Informacijske točke Evropske unije Europe Direct Savinjska, je ob tej priložnosti povedala nekaj več o pomembnosti neformalno pridobljenih znanj, ki so pogosto prednjačijo. Prostovoljstvo tako ni omejeno le na posameznikovo željo po pomoči, temveč je lahko v prihodnosti tudi bogato nagrajeno. Vsekakor pa se moramo zavedati, da ima prostovoljstvo v vsaki družbi nezamenljivo funkcijo.

Prav zaradi tega ne spreglejte Festivala prostovoljstva, o katerem je več povedala direktorica Celjskega mladinskega centra Tina Rosina Košir. Se vidimo 21. aprila v Celjskem mladinskem centru.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 0,935 seconds.