V Celju na obisku otroci iz partnerskega mesta Šabac

13. 10. 2017 15:14

Na pobudo ravnateljice gimnazije Šabac je v Celju na obisku 12 dijakov z dvema profesorjema in dvema predstavnikoma občine Šabac. 

Obisk je še eden v nizu mladinskega povezovanja Mestne občine Celje s partnerskimi mesti. Listino o prijateljstvu in sodelovanju sta mesti Šabac in Celje podpisali novembra leta 2012.

Mestna občina Celje podpira vsa povezovanja, v katera so vključeni mladi, saj s tem pridobijo dragocene življenjske izkušnje. Na tak način spoznajo nove prijatelje, pridobijo nova znanja, se spoznajo s posebnostmi druge kulture in dobijo priložnost, da tudi sami predstavijo svoje turistične znamenitosti in način življenja v svojem lokalnem okolju. Sodobne komunikacijske metode jim omogočajo, da lažje vzdržujejo stike in da se znanstva razvijejo v dolgotrajna prijateljstva.

darja_turk_ob_obisku_iz_sabca_2017Ob sprejemu mladih in njihovih gostiteljev je podžupanja mag. Darja Turk dejala: »Zelo smo ponosni na I. gimnazijo v Celju, ki se lahko pohvali s številnimi mednarodnimi povezavami. Tako profesorji kot tudi dijaki in dijakinje se  namreč zavedajo, da je edina prava pot spodbujanje enakopravnosti med narodi in razvijanje evropskih našel odprtosti, razumevanja in tolerance.«

Ravnatelj I. gimnazije v Celju dr. Anton Šepetavc je poudaril, da z dijaki iz gimnazije Šabac dobro sodelujejo ter se takšnega prijateljstva nadejajo tudi v prihodnje.

Prejšnji mesec je delegacija Mestne občine Celje obiskala Šabac in si z zanimanjem ogledala mesto in znamenitosti.

neprilagojeni-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 2,544 seconds.