V MCC-ju potekal že 5. rock festival Vocal BK studia (foto, video)


DSC02824V petek, 18. 4. 2014, je v MCC-ju odzvanjala rock glasba. Vocal BK studio – Šola odrskih umetnosti je s pomočjo štirih že uveljavljenih celjskih rock skupin pripravil že 5. rock festival v Celju.

 MCC je tudi tokrat napolnila množica ljubiteljev rock glasbe. Na odru so se predstavile kar štiri perspektivne in že uveljavljene skupine, vsaka s svojo energijo in svojo interpretacijo svetovno priznanih komadov.

 Dogodek so otvorili najmlajši, fantje skupine The Groovers. Srednješolci prisegajo na kvalitetno rock glasbo. Med njihovimi priredbami je tako mogoče slišati glasbo velikih skupin 80-ih in 90-ih, kot so Dire straits in podobne. Širši publiki so se prvič predstavili na prireditvi Top Classics, ki jo organizirajo v okviru I. Gimnazije v Celju in poteka vsako leto. skupino sestavljajo Nejc Praznik (vokal, kitara), Matic Pustoslemsek (kitara), Grega Vinko (bas kitara) in Jaka Kovse (bobni)

DSC02620
Wyleshade

Kot drugi so se na odru predstavili hard rockerji, Wyleshade. Mladi, energični in progresivni rockerji so svoje moči združili pred komaj pol leta, z namenom da ustvarijo kvalitetno rock glasbo. V tem času so odigrali že kar nekaj koncertov, prav tako pa sodelovali na natečaju Šourock ’14. Preko preigravanja hard rocka, alternativnega rocka in funka, lahko poslušalci zasledijo priredbe velikih glasbenih skupin kot so MUSE, Kings Of Leon, U2, Bon Jovi. Skupino sestavljajo  Dejan Kedačič (vokal) Rok Kugonič (kitara) Primož Palir (bas kitara) in Matic Anderlič (bobni).

Tretji so oder zasedli člani skupine A bit of all, katerih prioriteta je preigravanje punk in rock komadov. Skupina je z delom pričela že leta 2006, a uradno stopila na glasbeno sceno šele leto kasneje. A bit of all tako počasi a vztrajno ustvarja nov material s katerim si želi prodreti med poslušalce. Kot sami pravijo, “igramo melodični punk rock, vmes pa se znajdejo tudi težko metalske poslastice in rušilni rifi,”. Skupino sestavjajo Matic Pukl (Puki) (vocal, kitara), Nejc Donko – DonQs(olo kitara, vokal), Peter Masnec (bas kitara,vokal) in Robert Rebevšek – Backo (bobni, vokal).

DSC02684
A bit of all

DSC02833Kot zadnji so oder zavzeli fantje alter rock skupine Dead by grace in iz zbranih potegnili še zadnjo energijo, ki so jo premogli. Čeravno obiskovalci niso že od začetka zapolnili dvorane, so jo nedvomno s preigravanjem zadnje skupine. Alternativna rock glasbena skupina Dead by Grace je začela z delovanjem leta 2008. “Glasbo bi lahko na kratko opisali, kot mešanico močnih kitarskih riffov, prepletenih z dovršenimi solažami, vse skupaj je podprto s silovito ritem sekcijo in močnim, udarnim vokalom,” pravijo. Leta 2012 so izdali svoj prvi singel z naslovom »Leave me alone« v kratkem pa lahko od njih pričakujemo še več, saj so se že ponovno zaprli v studio. Skupino Dead by grace sestavljajo Jan Palčnik (vokal), Leon Kit (kitara), Aleš Pasarič (kitara), Adam Čatorič (bas) in Marin Medja (bobni).

 

Večer so organizatorji popestrili tudi z nagradnim žrebom in tako med obiskovalce, ki so pred vhodom oddali svoje podatke, izbrali nekaj srečnežev in jim podarili skromne nagrade. Majice, obeski v obliki kitari in še kaj se je našlo v vrečki.

DSC02752

Če ste tokratni rock maraton zamudili ali zgolj želite podoživeti dogajanje preteklega petka, vas vabimo k ogledu spodnje galerije in videa.

[simpleviewer width=100% height=700 id=547]

K. S.

polovicka_celje_klik