V MCC zaključili s še eno mednarodno izmenjavo Proactive


Iz MCC so sporočili, da so minuli teden uspešno zaključili še eno mednarodno izmenjava z naslovom Proactive. V MCC Hostlu so od 1. do 8. avgusta gostili 35 mladih iz Italije, Danske, Hrvaške, Bolgarije in Slovenije (po 7 iz vsake partnerske države).

Udeleženci izmenjave so pripravili ideje s projektnimi predlogi, spoznavali Celje in se učili aktivnega komuniciranja ter predstavljanja. Z delavnicami so krepili svoje podjetniške kompetence in kompetence za večjo zaposljivost, razvijali medkulturni dialog in aktivno ustvarjali okolje za krepitev evropske zavesti in participacije. Pripravili so projektne predloge za oživitev mestnega jedra, spodbujanje dobrodelnosti pri mladih in predstavili ideje za informiranje mladih o priložnostih, ki jih nudi Evropska unija.

V prvi polovici leta 2013 so v MCC uspešno gostili kar 5 večjih mednarodnih skupin, s katerimi sodelujejo v različnih projektih, s čimer si uspešno širijo obzorja na mednarodnem področju. V gostujoče države so poslali že več kot 20 udeležencev iz Celja in okolice. Ob tem še dodajajo, da imajo vzpostavljena tudi »pobratena« mesta.

Vir in foto: MCC