V celjskem Mestnem parku odprli novo moderno otroško igrišče

20. 09. 2012 15:40

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in predsednik Teniškega kluba Celje Boštjan Dimitrijevič sta dopoldne v celjskem Mestnem parku odprla novo otroško igrišče, ki ga je Mestna občina Celje uredila s pomočjo donatorjev, zbranih s strani Teniškega kluba Celje.

Teniški klub Celje je z različnimi donatorji prispeval približno tretjino denarja za ureditev igrišča, ki je skupno stala okoli 56.000 evrov. Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je na odprtju med drugim povedal, da si Mestna občina prizadeva ustvarjati čim boljše pogoje za kvaliteten razvoj otrok. »Otroke in starše si želimo spodbuditi, da čim večkrat pridejo v Mestni park, saj je igra v naravi v teh časih, ko otroci preveč časa preživijo za računalnikom in pred televizijo, še kako dobrodošla. Naj se v Mestnem parku vsak dan razlega otroški smeh,« je povedal župan.

Na odprtju igrišča so zapeli otroci iz vrtca Danijelov levček, odprtja pa so se udeležili tudi otroci z II. in III. osnovne šole in Osnovne šole Glazija.

Na igrišču so postavljena igrala, ki so primerna za igro vrtčevskih in osnovnošolskih otrok. Mlajšim otrokom so namenjeni: dve igrali na vzmet v obliki konjička, nižja gugalna košara, gugalnica z dvema sedaloma ter veliko kombinirano igralo z igralnimi elementi na didaktičnih stenah, dvema toboganoma in povezovalnimi mostički. Večje dinamično igralo pa je primerno za otroke starejše od osem let, saj so zavita plezalna lestev ter oprijemalni ročaji namenjeni plezanju,  krepitvi gibalnih sposobnosti in ravnotežja. Veliki grad s štirimi stolpi, dva vzmetna jezdeca ter pisana igrala v pretežno modri barvi, ki je podobna barvi celjskega grba, poudarjajo zgodovino Celja.

Igrišče je z ograjo zaščiteno pred vandali in psi. Pomoč pri varovanju igrišča, ki je nadzorovano tudi z video kamerami, je ponudil tudi lastnik gostinskega objekta ob teniških igriščih, saj je otroško igrišče odprto vsak dan od 8. do 20. ure.

Vir in foto: Mestna občina Celje

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
193 queries in 0,822 seconds.