V Celjskem mladinskem centru s polno paro poletju naproti


Mladi so letos poleti prvič vabljeni k soustvarjanju kulturnega programa na odprtem odru MCC-ja, ki je letos dobil srebni celjski grb.

Na konferenci so med drugim predstavili interaktivno računalniško igro, del projekta CETERIS PARIBUS (foto: MCC)
Na konferenci so med drugim predstavili interaktivno računalniško igro, del projekta CETERIS PARIBUS (foto: MCC)

Ta je bil podeljen za ustvarjalno delovanje, ki preko kakovostnih vsebin sledi potrebam mladih, ter za dosežke, ki dvigujejo kakovost družabnega življenja meščanov ter prepoznavnost Celja doma in v tujini.

Direktorica Sonja Majcen je včeraj na novinarski konferenci še posebej poudarila, da je ponosna na ekipo, ki »je tukaj sedem dni v tednu« in »dela v mladinskem centru ne jemlje le kot službo, ampak kot poslanstvo«.

Poletni oder med letošnjimi poletnimi počitnicami vabi mlade spektatorje

Za mlade, ki se ukvarjajo z uprizoritvenimi umetnostmi ter želijo organizirati dogodke, namenjene mladim je letos odprt tudi MCC poletni oder, projekt, ki bo potekal od 1. 7. do 31. 8., s čimer srednješolce in mlade vabijo h kreativnemu preživljanju prostega časa tudi med poletjem.

Poziv je odprt do 15. maja, več informacij pa je dostopnih na spletni strani mladinskega centra.

Povezovanje in vključevanje tako na lokalni kot na evropski ravni

V celjskem mladinskem centru veliko pozornost posvečajo vključenosti in odlični komunikaciji. To velja tako za povezovanje na mednarodni ravni kot za vključevanje na nivoju lokalnih skupnosti.

Pri projektu COMIX obdelujejo občutljive tematike skozi medij stripa, politčno sodelovanje mladih spodbujajo s projektom AGORA NextGen. V okviru projekta CETERIS PARIBUS, ki izobražuje mlade in mentorje o vsakdanji ekonomiji, so razvili računalniško igro. Posebej velja izpostaviti solidarnostni projekt Spoznaj lovca, katerega cilj je seznanitev mladih z vlogo in pomenom lovstva za lokalno okolje in lokalno skupnost.

V maju bo v MCC-ju potekal tudi teden Evrope, v katerem se bodo zvrstili štirje dogodki: Evropska vas, Evropska vina in siri, Stand Up Europe, ter Okusi Evrope.

Jutri, 21. aprila, pa MCC vabi na Festival prostovoljstva, kjer bodo med drugim razglasili celjske naj prostovoljce za leto 2022. Za atrakcijo za vse generacije, še posebej za otroke, pa bodo poskrbeli gasilci in vojaki – njihova reševalna vozila si bodo obiskovalci namreč lahko ogledali tudi od znotraj.