V Muzeju novejše zgodovine Celje na ogled nova občasna razstava Zemlja, barvit planet (foto)

18. 01. 2020 10:00

Muzej novejše zgodovine v Celju je na ogled postavil novo občasno razstavo: Zemlja, barvit planet. Razstava je na ogled do 1. marca 2020.

V sredo, 15. januarja 2020, so v edinem otroškem muzeju pri nas, v Hermanovem brlogu, odprli novo občasno razstavo Hermanova galerija: Zemlja, barvit planet. Avtorici razstave sta kustodinja Jožica Trateški in Melanija Grahovac.

mnzc-zemlja-barvit-planet-1011Hermanova galerija je nastala na podlagi prevzema Mednarodnega razpisa za likovna dela mladih, ki ga je 21 let izvajal Zavod za ustvarjalni razvoj mladih Mihaila Lišanina.

Ob tokratnemu razpisu, namenjenemu otrokom med 6. in 12. letom starosti, so prejeli  632 likovnih del iz 18 različnih držav. Otroci so sodelovali v dveh starostnih kategorijah, v vsaki so podelili 10 nagrad ter 50 posebnih priznanj. Strokovno komisijo so sestavljali Urška Repar (vodja razpisa), Damjana Brumec in Željko Opačak.

Na razstavi je na ogled 20 originalnih nagrajenih likovnih del, 100 del, ki so prejela posebna priznanja, je na ogled na projekciji. Nagrajena likovna dela bodo uvrščena v muzejski fond Hermanova galerija.

V kulturnem programu otvoritve so sodelovali otroci Vrtca Danijelov Levček.

Razstava je na ogled do 1. marca 2020.

Herman Lisjak vas vabi k sodelovanju tudi na 23. mednarodnem razpisu za likovna dela otrok, tokratni naslov je »Ljubezen«.

foto: Egon Horvat

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
194 queries in 3,825 seconds.