V Pravljični deželi Celje prvi vstopili v novo leto (foto in video)

31. 12. 2012 18:13

Na silvestrovo, točno opoldne, je v Pravljični deželi Celje potekalo prvo letošnje odštevanje do novega leta. Prvi so v Sloveniji ob zvokih in rajanju z Ireno Vrčkovnik vstopili najmlajši. Kot je v zadnjih osemnajstih dneh bilo v navadi, je tudi zadnji dan Pravljična dežela svoja vrata odprla ob desetih dopoldne, ko so so se pričele priprave na otroško pravljično silvestrovanje.

Zadnji dan letošnjega leta je bil še posebej pester in zabaven. Pravljične vile, pravljični junaki ter najmlajši so skupaj ustvarjali pravljične skrivnosti, pravljično rajanje, vilinski ples, pravljice ter prepevali pravljične pesmi z Ireno Vrčkovnik. Slednja je prisotne v otroško silvestrovanje popeljala z izborom otroških pesmi. Malo pred poldnevom je otroke še zadnjič letos obiskal dedek Mraz, ki je skupaj s prisotnimi odšteval do novega leta. Seveda pa je zabava je trajala še dobro uro, nato so se vrata Pravljične dežele zaprla in sicer do sredine decembra 2013.

Prednovoletno rajanje z Ireno Vrčkovnik.

Tudi letošnja Pravljična dežela je postregla z zanimivimi pravljičnimi dogodki, ki bodo najmlajšim še dolgo ostali v spominu. Ob tej priložnosti želimo tudi kreatorji in sodelavci spletnega portala Celje.info vse dobro v prihajajočem letu, zdravja, smelosti in poguma ter pozitivne energije.

Najmlajše je v novo leto popeljal še zadnji decembrski dobri mož.

Vabljeni k ogledu video prispevka iz otroškega silvestrovanja, v katerega smo zajeli delček rajanja z Ireno Vrčkovnik, odštevanje z dedkom Mrazom, pred mikrofon pa smo povabili “dušo” Pravljične dežele, ravnateljico OŠ Lava, vsestransko Marijano Kolenko. Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=305]

v/t/f: eH

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
189 queries in 1,005 seconds.