Več kot 150 mladih sodelovalo na Škofija fe(j)st 2013 v Celju (foto in video)

18. 04. 2013 20:05

Drugo aprilsko soboto je v prostorih Salezijanskega mladinskega centra v Celju potekal Škofij fe(j)st 2013, ki se ga je udeležilo več kot 150 mladih iz župnij celjske škofije. Družabni dan mladih je tudi letos potekal v znamenju druženja, zdrave tekmovalnosti in športa.

Dogodek se je pričel z dopoldansko mašo, ki jo je vodil celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek. Škof je med mašo mlade nagovoril in se jim zahvalil za promocijo krščanskega življenja in zgleda, ki ga z načinom življenja udejanjajo. Pridigo je namenil njim in jih med drugim povabil k  nadaljnjemu iskanju resnice in izkazovanju ljubezni v času splošne krize – tako gospodarske, finančne kot moralne, v kateri se nahajamo. Celotni pridigi lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Po končani maši je sledil kviz za srednješolce, katerega rdeča nit sta bila življenje in delo bl. Janeza Pavla II ter Youcata (Katekizem za mlade). Gradivo za kviz so bili dokumentarni film Janez Pavel II.: Graditelj mostov, knjižica založbe Ognjišče: Janez Pavel II. – Karol Veliki (Vittorio Peri) in Youcat (1. del: kaj verujemo).

Robert Friškovec je z delavnico pritegnil veliko zanimanja s strani mladih.

Vzporedno s kvizom so se odvijale tudi športne aktivnosti – futsal (mali nogomet) za fante, ulična košarka za fante in dekleta ter odbojka za dekleta. In če je še zjutraj kazalo, da bo sobota minila v dežju, se je kmalu po končani maši prikazalo sonce in že v dobri uri posušilo športne površine.

Nedvomno je veliko zanimanja pritegnila delavnica, ki jo je vodil zaporniški duhovnik Robert Friškovec. Delavnica je potekala v obliki pogovora, vprašanj in iskanja odgovorov, rdeča nit pa je bila seveda mladi, odnos do verovanja, iskanja resnice in Cerkve.

Po odmoru za kosilo je sledil finalni del kviza,srečanje pa se je zaključilo s podelitvijo priznanj.

Vabljeni k ogledu video posnetkov. V prvem lahko prisluhnete zanimivi in poučni pridigi celjskega škofa, v drugem izjavi zaporniškega duhovnika Roberta Friškovca, v tretjem pa izjavi duhovnika Ivana Šumljaka.

Ogledate pa si lahko tudi bogato galerijo fotografij, ki smo jih posneli na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=361]

v/t/f: Egon Horvat

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,993 seconds.