Velik uspeh mladega fizika z Gimnazije Celje – Center


Mladi fizik Mitja Suvajac z gimnazije Celje – Center se je uvrstil med trinajst prejemnikov finančnih sredstev razpisa Mladi upi 2019.

mitjasuvajac2019
Mitja Suvajac

Mitja Suvajac, četrtošolec gimnazijskega programa na Gimnaziji Celje – Center (GCC) se je uvrstil med trinajst prejemnikov finančnih sredstev razpisa Mladi upi 2019 Zavarovalnice Triglav za najobetavnejše mlade iz naše države. Nadvse radoveden in vedoželjen dijak, prejemnik številnih nagrad in priznanj, odličen naravoslovec, kulturnik, tutor in prostovoljec si nekoč želi tako kot Nikola Tesla izboljšati življenja ljudi z raziskavami na področju protetike. Po maturi na GCC ga bo študijska pot vodila v daljno Rusijo, na študij fizike v Moskvo. O svoji srednješolski strasti pa pravi, da je fizika samo matematični opis čarovnije, ki nas spremlja v našem življenju na vsakem koraku.

Njegovi največji dosežki so na področju fizike, matematike, zanima pa ga tudi astronomija in kozmonavtika. Med vsemi nagradami in dosežki ter priznanji je najbolj ponosen na lansko tretjo nagrado na Avstrijskem mednarodnem turnirju mladih fizikov, kjer bo čez teden dni kot kapetan tričlanske ekipe GCC nastopil že tretjič. Zelo uspešen je tudi v družboslovju – je aktiven član dijaške skupnosti, pobudnik različnih akcij in projektov na šoli, glasnik programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in član številnih slovenskih mladinskih delegacij na posvetih v okviru EU. Izjemen je tudi v debatah. S svetovnega tekmovanja World Scholar’s Cup v Vietnamu je prinesel medaljo za nastop v debatnem finalu in za 11. mesto med 4000 govorci z vsega sveta.

Na GCC so zelo ponosni na svoje dijake, ki z najvišjimi dosežki na številnih tekmovanjih iz znanja in športa, zlasti pa s številnimi akcijami in projekti na vseh mogočih področjih dokazujejo, da je glas mladih zelo pomemben, podpora njihovim idejam in prizadevanjem pa ključna za našo svetlo prihodnost.

foto: GCC