Veselo na aktivnih počitnicah v Celju


Celjski mladinski center, Javni zavod SOCIO in Ljudska univerza Celje v sodelovanju z Mestno občino Celje te dni izvajajo Aktivne počitnice po mestnih četrtih in krajevnih skupnostih. Program je del aktivnosti, s katerimi se v Celju uresničuje Trajnostna strategija za kakovostno sobivanje in sodelovanje vseh generacij.

Minuli teden se je Celjski mladinski center mudil v Mestni četrti Slavko Šlander, kjer so otroci uživali v ustvarjalnih in športnih delavnicah. Vzporedno so izvedli tudi delavnice za otroke v sodelovanju z Ljudsko univerzo Celje – verbalna in neverbalna komunikacija in kako obvladovati jezo. Medtem je Javni zavod Socio izvedel delavnice digitalizacije za starejše, Zdravstveni dom Celje, Center za krepitev zdravja, pa delavnico Ali sem fit?.

V sodelovanju z Osrednjo knjižnico Celje se otroke spodbuja k branju in sodelovanju v počitniški nagradni igri Izberi si branje.

“Veseli nas, da se je programu pridružil tudi Vrtec Anice Černejeve in tako še polepšal prijeten teden ustvarjanja, zabave in sklepanja novih prijateljstev. Spet se je izkazalo, da je sodelovanje različnih institucij velika prednost našega edinstvenega mesta,” ob uspešnem izvajanju zastavljenih počitniških aktivnosti pravijo na Mestni občini Celje.

Aktivne počitnice se sedaj selijo v center mesta na Guštovo mestno plažo. Potekale bodo do 15. julija. Prijave sprejemamo na elektronski naslov [email protected] ali po telefonu 031 374 648.