Vransko summer night 2013: odličen obisk, denar v dobrodelne namene (foto)


Na Vranskem je minuli konec tedna spet vrelo. Že 11-ti Summer night je pod šotor in ob njega privabil trume obiskovalcev, več kot 20 različnih solo izvajalcev in glasbenih skupin pa je poskrbelo, da se bo o dogodku govorilo do naslednjega poletja.

Zaradi odlične obiskanosti obeh glasbenih večerov se je organizator odločil, da bo del izkupička od prodaje vstopnic namenil v dobrodelne namene.

Čeprav se je organizacija, izbor nastopajočih in priprava prostora začela že mnogo prej, o prvem vrhuncu Summer nighta govorimo, ko so se v petek zvečer na odru zvrstile priznane slovenske narodno-zabavne skupine, med njimi Fantje s praprotna, ansambli Miro Klinc, Zupan, Unikat, Golte, Vrh ter Zaka’ pa ne. Atrakcija večera, ki je zagotovo privabila največjo množico oboževalcev, pa so bili sicer polno zasedeni Modrijani.

Na enem odru v enem večeru Siddharta in Big foot mama

Sobotni večer je tradicionalno zaznamovalo tresenje tal izpod mojstrov bobnov in električnih kitar. Med drugim je odmevalo od skupin Undercover, Legalo kriminalo, Big foot mama in Siddharta.

Manjkal ni niti, očitno že kar »hišni glasbenik«, Pero Lovšin, brez katerega si tradicionalnega Summer nighta niti ne znamo več predstavljati. In dokazal, da ostaja legenda slovenskega rocka.

Letos se je prvič po 11-ih letih zgodilo, da sta večera organizatorju prinesla nekaj dobička, saj je bil odziv »fenomenalen«, kot se je izrazil vodja dogodka Aleksander Reberšek.

Denar dekletoma, ki sta v prometnih nesrečah utrpeli hude poškodbe

Alex za prijatelje, je bil v soboto nad trumami obiskovalcev tako navdušen, da je naznanil, da bo del denarja od prodaje vstopnic namenil v dobrodelne namene.

Kolikšen bo znesek, še ni natančno znano, saj bo treba najprej poravnati vse stroške prireditve. A kolikor denarja bo, ga bosta naslovnici zelo veseli. Podaril ga bo namreč domačinkama, ki sta v prometnih nesrečah utrpeli hude poškodbe, Veroniki Škrubej in Nevi Goropevšek. Pri tem gre velika zahvala seveda obiskovalcem, ki so obiskali koncert in nevede pomagali zbrati denar zanju.

Alex pa medtem obljublja, da se za obstoj obeh poletnih večerov na Vranskem ni treba bati. Za prihodnje leto tako spet obljublja najboljše slovenske glasbenike in najboljšo poletno zabavo daleč naokoli.

T: ŠKumer, foto: Gregor Sečen / Studio Ventura, Sašo Novoselic, Vransko Summer night