Z dobrodelnega božično-novoletnega koncerta I. gimnazije v Celju (foto in video)

16. 12. 2016 06:24

Sinoči se je v Celjskem domu odvil tradicionalni dobrodelni božično-novoletni koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora in orkestra I. gimnazije v Celju pod vodstvom Tomaža Marčiča. Udeležilo se ga je precejšnje število obiskovalcev. Zbran denar bodo namenili materam samohranilkam.

Na koncertu, ki ga je povezovala Zala Županič, se je zbor predstavil s paleto pesmi najrazličnejših zvrsti in vzdušij. Mladi pevci in glasbeniki so pripravili pester program pesmi iz zakladnice slovenske ljudske in ponarodele glasbe, mednarodne zborovske sakralne glasbe in zabavne glasbe. V novih priredbah avtorjev, ki delujejo na šoli, je zazvenela glasba baroka, ameriškega gospela, tradicionalnih božičnih pesmi in popevk.

Pester program se je pričal s Christmas Eve in se nadaljeval s himno I. gimnazije v Celju. Ob tem velja pohvaliti odlične soliste (Lovra Korošca, Izo Leskovšek, Evo Šorn, Amadeo Begović in Sašo Jovanović), ki so se lotili zahtevnih, a všečnih pesmi. Kot gostje so nastopili Oktet Kajuh.

dobrodelni_koncert_i_gimnazija_celje_2

Večino pesmi je spremljal orkester I. gimnazije v Celju pod vodstvom Martine Anderlič, v drugem delu večera pa je na oder stopila še trobilna zasedba iz vrst mladinskega pihalnega orkestra GŠ Celje.

Zbrane je že deseto leto zapored nagovoril ravnatelj I. gimnazije v Celju dr. Anton Šepetavc. Zahvalil se je vsem, ki so sodelovali v programu in ostalim, ki so z udeležbo na dobrodelnem koncertu storili plemenito dejanje. 

Vabljeni k ogledu insertov s koncerta, ki si jih lahko ogledate v spodnjem video posnetku, pripravili pa smo tudi galerijo fotografij.

 

eH

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”476″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]oh-teater-vojnik-polsi-klik

 

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,090 seconds.