Zaključeno že 42. raziskovalno leto projekta Mladi za Celje

28. 06. 2020 10:30
Februarski strokovni posvet za mentorje in člane strokovnih ocenjevalnih komisij v projektu »Mladi za Celje«

V zadnjem tednu meseca maja so mladi raziskovalci iz osnovnih in srednjih šol Mestne občine Celje ter pridruženih občin uspešno zagovarjali raziskovalne naloge. Letos so zagovori potekali na daljavo.

Raziskovalci in njihovi mentorji so se v letošnjem raziskovalnem letu še posebej izkazali. Z raziskovanjem so mladi nadgradili svoje znanje in tako pridobili dragocene veščine in izkušnje.

Raziskovalci iz osnovnih šol so pripravili in zagovarjali 59 raziskovalnih nalog na dvanajstih raziskovalnih področjih. Raziskovalci iz srednjih šol pa 41 nalog na štirinajstih področjih. Raziskovalne naloge je ocenjevalo 31 ocenjevalnih komisij v katerih je sodelovalo 93 strokovnih ocenjevalcev.

V projektu letos sodelovalo 9 celjskih osnovnih, 7 celjskih srednjih šol in 7 pridruženih osnovnih šol

V projektu, ki že 42 let poteka pod okriljem Mestne občine Celje, so letos poleg devetih celjskih osnovnih in sedmih srednjih šol sodelovale pridružene osnovne šole iz Rimskih Toplic, Šentjurja, Laškega, Loč, Radeč, Frankolovega in Vojnika. V Osrednji knjižnici Celje in na svetovnem spletu je letos 120 novih raziskovalnih nalog. V projektu je sodelovalo 250 mladih raziskovalcev, njihovo delo pa je usmerjalo 138 mentorjev. Na državno srečanje, ki bo predvidoma potekalo 7. in 8. septembra 2020, se je uvrstilo enainšestdeset raziskovalnih nalog. Po končanem državnem srečanju v Murski Soboti bomo v drugi polovici septembra pripravili zaključno prireditev, organizirali izlet za mlade raziskovalce ter izdali bilten 42. raziskovalnega leta.

“Z izvedbo zagovorov na daljavo in rezultati smo tudi letos, kljub drugačnim pogojem dela, zelo zadovoljni. V Mestni občini Celje se lahko s ponosom pohvalimo, da imamo najdaljšo tradicijo načrtnega dela z mladimi na področju znanosti in razvoja v Sloveniji. V 42 letih je v okviru projekta Mladi za Celje nastalo več kot 4200 raziskovalnih nalog. Mnoge od njih so ponudile uporabne rešitve problemov in dobre ideje, ki so bile uresničene v praksi in so imele pozitiven vpliv na življenje in dogajanje v Celju,” povedo na občini.

foto: Mladi za Celje

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 0,809 seconds.