Zbirajo predloge za celjski lokalni program za mlade

29. 08. 2015 08:00

lokalni_program_za_mlade_1Celjski mladinski center, javni zavod za mladinsko kulturo, izobraževanje, informiranje in šport, v sodelovanju z Mestno občino Celje, na podlagi sprejetega Odloka o mladini v Mestni občini Celje, pripravlja Lokalni program za mlade v Mestni občini Celje – Mladi so Celje 2015 – 2020.

Gre za dokument, ki bo vključeval pomembne ukrepe za mlade v starosti od 15 do 30 let na področju neformalnega izobraževanja, zaposlovanja, doseganja avtonomije, stanovanjske politike, mladinskega dela in mladinskega organiziranja, mednarodne mobilnosti, aktivne participacije in drugih področjih, pomembnih za mlade.

Celjski mladinski center vabi k sodelovanju pri pripravi ukrepov vse mladinske organizacije, organizacije za mlade, subjekte formalnega šolskega izobraževanja in vse druge strokovne organizacije, ki v svoji vsebini delajo z mladimi. Za lažje oblikovanje ukrepov prilagamo: standardizirani obrazec za predlog ukrepa, navodila za pripravo obrazca in primer predloga ukrepa, ki ga je pripravil Celjski mladinski center. Ukrepe bodo zbirali na e-poštni naslov info@mc-celje.si do 10. 9. 2015. K pošiljanju predlogov vabljeni vsi.V predlog Lokalnega programa za mlade v Mestni občini Celje – Mladi so Celje 2015 – 2020 bodo upoštevani vsi transparentni predlogi, ki bodo: v svojem namenu izkazovali izboljšanje stanja na področju mladih v lokalni skupnosti, v skladu z javnim interesom in postavljali okvirje za kakovostno bivanje mladih v prihodnosti na vseh področjih delovanja lokalne skupnosti. Ukrepi so lahko pripravljeni za vse vsebine, ki se navezujejo na mlade. Na spletni povezavi http://www.mladi-in-obcina.si/knjiznica si lahko pogledate vso dokumentacijo s področja, ki vam bo v pomoč pri pripravi ukrepov.Javna razgrnitev programa in vseh umeščenih predlogov ukrepov bo 29. 9. 2015 ob 16.00 uri v Celjskem mladinskem centru, kjer boste lahko posredovali dodatne ukrepe in dodali ustrezna mnenja na predstavljen program. Za vsa dodatna vprašanja se obrnite na e-poštni naslov info@mc-celje.si.
polovicka_celje_klik
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
190 queries in 3,937 seconds.