Znova rekordno število otrok v celjskih šolah

01. 09. 2015 17:22

pouk_solaNa območju Mestne občine Celje deluje skupaj devet osnovnih šol, ki jih obiskuje natančno 3.739 učencev, kar je za 107 več kot lani. Tokratna generacija prvošolcev šteje kar 475 nadebudnežev, ki jih boste prepoznali po obveznih rumenih ruticah. Na vsaki šoli sta po dva prva razreda, ponekod pa pričakujejo, da bodo v prihodnje imeli tri oddelke.

V poletnem času se na šolah odvijajo vzdrževalna in investicijska dela. I. osnovni šoli je bogatejša za nova okna, na II. OŠ so prenovili tla v jedilnici in sanitarije, na III. OŠ so povečali jedilnici in uredili še eno učilnico. Na OŠ Frana Roša so nekaj sredstev vložili v prenovo sanitarji, na OŠ Hudinja pa so v mali telovadnici položili nov parket. Skupni znesek omenjenih del znaša 150 tisočakov.

V javne vrtčevske programe je vpisanih skupaj 1930 malčkov, kar je eden več kot lani. Novincev je 440, kar je 45 manj od lanskega leta. Pri številu je treba upoštevati tudi konkurenco zasebnih vrtcev in dejstvo, da vsi malčki niso vključeni nikamor. Skupna vključenost v javne vrtce znaša 80 % za katere v 109 oddelkih skrbijo 304 zaposleni.

polovicka_celje_klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
186 queries in 1,561 seconds.