Župan Bojan Šrot sprejel najuspešnejše dijake (foto)


Sredi tedna je v veliki dvorani Narodnega doma župan Mestne občine Celje Bojan Šrot sprejel  najboljše maturantke in maturante ter najuspešnejše dijakinje in dijake srednjih šol v Mestni občini Celje v šolskem letu 2011/2012 in dijake, ki so bili izjemno uspešni na tekmovanjih znanja – olimpijadah. Število najuspešnejših se je ustavilo pri 102.

Župan Bojan Šrot že vrsto let sprejema in simbolično nagradi najuspešnejše dijake celjskih srednjih šol. Tudi letošnje najuspešnejše dijake in dijakinje, ki jih je bilo skupaj kar 102, je sprejel in jih nagradil. Na dogodku so bili prisotni tudi župani celjske regije, od koder prihaja največ dijakov v celjske srednje šole, svetniki in svetnice MOC, ravnateljice in ravnatelji celjskih srednjih šol ter starši najuspešnejših učencev.

»Vsakoletni sprejem najboljših dijakinj in dijakov, pa tudi sprejem najboljših osnovnošolcev, spadata med meni najljubše županske dolžnosti. Zelo lepo je namreč biti v družbi mladih zmagovalcev, vas, ki predstavljate prihodnost našega knežjega mesta in regije, lahko pa rečemo tudi vse Slovenije,« je najuspešnejše nagovoril župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in dodal: »To jesen vas čakajo novi izzivi, nova življenjska spoznanja. Vsak po svoje boste šli naproti svoji prihodnosti, ciljem, ki ste si jih zastavili, uspehom, ki si jih želite. Verjamem, da vas čaka veliko zmagoslavnih trenutkov. Zanesite se na svojo samozavest in energijo – predvsem takrat, ko ne bo šlo vse po načrtih. Ne samo zmage, tudi porazi so sestavni del življenja. Človek se uči tudi iz neuspehov, včasih celo še bolj kot takrat, ko mu gre vse kot po maslu. Ste v obdobju, ko so možnosti neskončne in poti razvejane, samo prav se je treba odločiti. Ves svet imate tako rekoč na dlani. Široko se mu nasmejte in z dvignjeno glavo stopajte svojim sanjam naproti. Želim vam še veliko trenutkov odličnosti in vse najlepše v življenju. Ne odlašajte – živite zdaj in izkoristite obdobje neomejenih možnosti. Tukaj in zdaj je najboljši trenutek, da greste sijajni prihodnosti naproti.«

Župan je najuspešnejšim dijakinjam in dijakom osebno čestital in jim podaril knjigo.

Sprejem je bil namenjen osmi generaciji najuspešnejših dijakinj in dijakov srednjih poklicnih šol nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja v  MOC. Teh dijakov je 32, razvrščeni so po treh kriterijih:

– 1. kriterij: vsa leta so bili odlični v programih nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja in so opravili zaključni izpit s pohvalo (8 dijakov);

– 2. kriterij: vsa leta so bili odlični v programih nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja (3 dijaki);

– 3. kriterij: zaključni izpit so opravili s pohvalo (21 dijakov).

Dijaki prihajajo iz naslednjih srednjih šol: Šolskega centra Celje (9 dijakov iz Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko, 3 dijaki iz Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja, 4 dijaki iz Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije); 5 dijakov iz Srednje zdravstvene šole Celje, 5 dijakov iz Poslovno-komercialne šole Celje, 4 dijaki iz Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, 1 dijak iz Šolskega centra Celje (Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo) in 1 dijak iz Abiture, d. o. o., Celje.

Poleg omenjenih je bil sprejem namenjen tudi osemnajsti generaciji najboljših maturantov splošne mature  srednjih šol MOC. Teh maturantov je 40. Maturanti prihajajo iz naslednjih šol: 5 dijakov iz Gimnazije Celje-Center, 32 dijakov iz I. gimnazije v Celju in 3 dijaki iz Šolskega centra Celje: Gimnazije Lava.

Na sprejemu pa so bili tudi dijaki osemnajste generacije najboljših maturantov poklicne mature srednjih šol v MOC. Teh maturantov je 25 in prihajajo iz naslednjih šol: 1 dijak iz Srednje ekonomske šole Celje , 4 dijaki iz Poslovno komercialne šole Celje, 3 dijaki iz Srednje zdravstvene šole Celje, 3 dijaki iz Šolskega centra Celje: Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja, 7 dijakov in dijakinj iz Šolskega centra Celje: Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, 1 dijak iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, 2 dijaka iz Šolskega centra Celje: Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, 1 dijak Šolskega centra Celje: Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko, 1 udeleženec izobraževanja za odrasle iz Abiture, d. o. o., Celje ter 2 udeleženca izobraževanja za odrasle Ljudske univerze Celje.

Vseh 97 najboljših dijakov in maturantov je prejelo knjigo Celeia – Cilli – Celje, avtorja Damirja Žeriča, o zgodovini Celja.

5 dijakinj in dijakov (I. gimnazija v Celju) je prejelo knjigo Kolumbova hči, avtorice Barbare Trnovec, o življenju in delu Alme M. Karlin.

Vabljeni k ogledu video posnetka, kjer je eden izmed zlatih maturantov podal kratke odgovore na zastavljena vprašanja, ogledate pa si lahko tudi galerijo fotografij iz sprejema.

[simpleviewer width=100% height=700 id=254]

v/t/f: eH

Vir: Kabinet župana MOC