Župan MOC sprejel najuspešnejše dijake

19. 09. 2013 21:12

V veliki dvorani Narodnega doma je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot danes sprejel najboljše maturantke in maturante ter najuspešnejše dijakinje in dijake srednjih šol v Mestni občini Celje v šolskem letu 2012/2013 in dijake, ki so bili izjemno uspešni na tekmovanjih znanja – olimpijadah.

»Danes je poseben dan, ki ste ga na najboljši možni način s 127-imi imeni zaznamovali izjemni, prodorni in predani mladi upi. Dan, ko skozi mestna pljuča dihajo rezultati najboljših. 127 vas je, dragi najuspešnejši dijaki in dijakinje, dokazalo, da se znanje, uspeh in prihodnost kujejo sleherni dan na temeljih vztrajnosti, odgovornosti in vizije ter da se na ta način kuje sreča. In še toliko bolj sem vesel, ker slednje pomeni, da s svojim delom in sposobnostmi dajete času, ki ga živimo dodano vrednost. In ta čas, ki je seveda tudi čas vaših predhodnih generacij, dokazuje, da je takšnih, ki ste najboljši lahko vedno več. Lansko leto smo zabeležili 102 najuspešnejša dijaka oz. dijakinji, letos vas je med nami kar 25 več, kar je največ v vseh petnajstih letih mojega županovanja,« je najuspešnejše nagovoril župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in dodal: »Kamorkoli vas bo vodila želja po znanju, kje se je vse skupaj začelo, od kod prihajate. Ne pozabite, da tudi domače okolje v vas polaga velike upe. Ideje, ki spreminjajo družbo, tok zgodovine in s tem naše človeštvo, da stopa po poti razvoja, so vedno drzne, ljudje ki stojijo za njimi pa samoiniciativni in ambiciozni, na nek način drugačni od večine. V mnogih izmed vas je zagotovo takšen potencial. Zato naj zaključim z besedami Nikole Tesla, ki je nekoč zapisal: ‘Naj prihodnost pokaže resnico ter oceni vsakega od nas po našem delu in dosežkih. Sedanjost je njihova, a prihodnost – za katero sem delal – je moja. ‘ Dragi dijaki in dijakinje, dokazali ste, da je sedanjost vaša, zato bodite ponosni nase in vztrajajte pri svojem delu in prihodnost vam bo dala tisto, kar ste vanjo zasadili danes.«

Deveti generaciji najuspešnejših dijakinj in dijakov je popotnico poleg župana Mestne občine Celje izrekel tudi vodja aktiva ravnateljev celjskih srednjih šol Iztok Leskovar. Sprejema so se udeležili tako ravnatelji in ravnateljice srednjih šol kot tudi predstavniki sosednjih občin iz katerih prihajajo najuspešnejši dijaki in dijakinje.

Vseh 127 najboljših dijakov in maturantov je prejelo knjigo Celeia – Cilli – Celje, avtorja Damirja Žeriča, o zgodovini Celja, 9 dijakinj in dijakov, ki so bili izjemno uspešni na tekmovanjih znanja (olimpijadah) je prejelo knjigo Pesmi Parnasa: Veronikina antologija : [žlahten izbor Veronikinih nagrajencev ob 15. letnici nagrade]. Prireditev je bila zasnovana in izvedena s strani Gimnazije Lava, Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje ter Srednje šole za turizem in gostinstvo Celje.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 0,867 seconds.