5 izvirnih idej za darila za krst

Ko izbirate darila ob krstu, pomislite tudi na to, kako blizu ste otrokovi družini, darilo naj bo prijazno vašemu proračunu in kupite nekaj uporabnega ali pa morda kakšen spominek, katerega bo otrok lahko obdržal do konca življenja.

Kaj je krst?

Sveti krst je temelj vsega krščanskega življenja. Krst se izvaja v več religijah, predvsem v krščanstvu in je ime obreda očiščenja in posvetitve. Krst je pomemben mejnik v otrokovem življenju, ko postane vključen v versko življenje in dobi botra in botro. Botrovanje je hkrati velika odgovornost in velika čast.

Ob tej priložnosti je običajno, da povabljenci iščejo ideje za darilo za krst. Pomembno je presenetiti z nečim posebnim za otroka in njegovo družino.

Simbolika pri krstu

Krst je prvi od zakramentov in omogoča dostop do drugih zakramentov. Krst simbolizira rojstvo kristjana, kateri postane del Cerkve in je očiščen izvirnega greha.

Kot instrument čiščenja, je simbol voda, katera očisti telo in duha. Potopitev v vodo simbolizira Jezusovo smrt, dvig iz nje pa vstajenje. Naslednja simbolika je bela obleka, katera se nosi ob krstu kot simbol novega življenja in dostojanstva. Pomembna simbolika je sveča, saj je svetloba bila Božji prvi dar in njegova prva stvaritev. Velik simbolni pomen ima tudi katehumenovo olje, katero določa, da je krščenec zagovornik krščanstva in se postavi v vlogo borca ​​za vero.

Kaj podariti ob krstu?

Krst je zelo pomemben dan. Primerna darila za Sveti krst tako upoštevajo pomen tega dne in morajo imeti predvsem simbolno vrednost.

Krstna darila so lahko uporabna darila tako za otroka kot za starše. Medtem, ko izvirna darila za krst pomenijo dragocena ali personalizirana darila, enako dobrodošla pa bodo seveda tudi enostavnejša darila.

V nadaljevanju, zelo priljubljena in primerna darila za krst.

Zlati gram

Klasično in pogosto darilo s katerim je nemogoče zgrešiti. Zlati gram je znak velike elegance in zagotavlja trajno darilo. Otroka bo spremljal dolgo časa. Darilo je lahko še bolj posebno, če ideje za darila za krst vključujejo tudi voščila za krst ali pa vgravirate ime otroka ali datum njegovega krsta. Je popolno darilo za priložnost.

Sveto pismo za otroke

Izvirna krstna darila so tradicionalne izbire in verjetno prve ideje za darila za krst vključujejo sveto pismo za otroke. Če želite krščenega otroka obdariti s predmeti, kateri krepijo njegovo vero, so otrokom prijazne Biblije odlična ideja.

Hranilnik in denar

Če ste povabljeni na krst in niste prepričani, kaj kupiti, je najboljša možnost hranilnik in denar, da starši kupijo tisto, kar v tistem trenutku otrok potrebuje. Ali pa mu morda prihranijo in mu denar izročijo, ko odraste. Gre za naložbo v otrokovo prihodnost.

Nazadnje, še en način, kako obdariti družino na dan krsta in ovekovečiti ta spomin, so prav posebni verzi za krst.

Daritev za Sveto mašo

Ne pozabite na daritev za sveto mašo. Običajno je daritev deležna le malo pozornosti ljudi, vendar je pomembna in je ne smemo prezreti. Darovanje je trenutek velikega pomena za udeležbo vernikov pri sveti maši. K oltarju se prinesejo razni simboli, ki označujejo življenje skupnosti.


naročnik objave: Optimian