5 odličnih nasvetov pri izbiri nove sodobne kuhinje

Pri načrtovanju ali prenovi kuhinje je izbira pravega kuhinjskega pohištva ključnega pomena. Kuhinja je srce vsakega doma in prostor, kjer se odvijajo druženja, slavja ter obedovanja v povsem običajnih dneh. Premišljeno izbrano kuhinjsko pohištvo ne izboljša le funkcionalnosti prostora, temveč poskrbi tudi za estetski videz ter dobro energijo znotraj doma. Kadar je v načrtu prvo opremljanje ali prenova kuhinje, je modro slediti dobrim nasvetom, ki bodo končni rezultat prenove postavili na najvišji nivo. Pri tem je ključnih pet stvari, o katerih več v nadaljevanju.

 

1. Kuhinja naj bo odraz vaših prioritet

Pred nakupom nove kuhinje je ključnega pomena, da se preuči potrebe, želje, vizije in prioritete kupca. Ob tem je potrebno razmisliti, kako pogosto se bo v kuhinji kuhalo, koliko prostora je potrebnega za shranjevanje posode, pripomočkov in živil ter koliko ljudi se bo običajno zadrževalo v kuhinji. Na podlagi teh informacij je nato mogoče določiti optimalno razporeditev kuhinjskih elementov ter izbrati tak model kuhinje, ki bo resnično ustrezal dimenzijam kuhinjskega prostora ter potrebam tistega, ki jo bo (največ) uporabljal.
Pri tem je potrebno upoštevati tudi naravne danosti prostora, na primer: kje so vrata in okna, kako poteka električna napeljava ter kako je urejen vodovod.

 

2. Kakovost, vzdržljivost in sodobnost

Pri izbiri kuhinje naj bo vodilo kakovost, za katero stojijo dobri materiali ter sodoben dizajn. Dolgo življenjsko dobo bo lahko imel le tip kuhinje, ki je prilagojen povečani vlagi in intenzivni uporabi. Dolgoživost kuhinje bo zagotovljena, če bo kuhinja imela prilagojen sistem zapiranja predalov in vratc omaric (t. i. mehko zapiranje) ter po možnosti kovinska nosila predalov. Fronte naj bodo dodatno zaščitene s posebnim vodoodpornim premazom oziroma naj bodo iz takšnega materiala, ki dobro prenaša vlago, ki je pri kuhanju neizbežna (para, voda …). Tako bo izgled kuhinje lahko še dolgo navduševal vsakogar, ki se bo znašel v njej.

Kuhinja JELA TARA

 

Med čudovite vzdržljive kuhinje spadajo na primer vsi modeli priljubljene pohištvene znamke Jela, ki jih odlikuje sodoben izgled, odlični nemški materiali, natančna izdelava ter dobra cena, ki je prilagojena širokemu krogu kupcev. Med kuhinjami Jela je mogoče izbirati med številnimi postavitvami, linijami, barvami ter prilagoditvami manjših in večjih kuhinj, kotnih različic ali takšnih z otokom – vse v modernem, minimalističnem ali rustikalnem videzu. Na voljo so posamezni kuhinjski kompleti linij Invictus, Infinity, Modern, Highline, Evergreen, Tara, Evia in Riva, ki vsak po svoje navdušujejo in v kuhinjski prostor vnašajo izjemno praktičnost ter moderno svežino.

Kuhinja JELA INFINITY

 

3. Ožji izbor najboljših kuhinj bo olajšal končno odločitev

Kadar se pojavi neodločnost pri izbiri pravega modela kuhinje oziroma zaradi nepregledne ponudbe različnih modelov prihaja do dvomov pri končni odločitvi, je najbolj smiselno narediti ožji izbor modelov oziroma postavitev, ki ustrezajo dimenzijam prostora, hkrati pa jih odlikujejo tudi dobri materiali in sodoben izgled.

Med modeli vrednimi pozornosti so zagotovo kotna kuhinja Invictus z otokom, dvojna kuhinja Jela Highline 5, rustikalna kuhinja Jela Evergreen 2, mini kuhinja Mela, ki je na voljo v daljši in krajši različici (1,8 ali 2,4 metra), mini kuhinja Nika ter vsi modeli kuhinj Jela po meri.

Mini kuhinja MELA

 

4. Strokovna podpora je pri nakupu dobre kuhinje več kot dobrodošla

Podpora in pomoč ustrezno usposobljenih prodajalcev pohištva je pri izbiri nove kuhinje več kot dobrodošla, če ne že skoraj nujna. V poplavi ponudbe različnih modelov kuhinj se pogosto znajdejo tudi takšni, ki ne izpolnjujejo vseh lastnosti kakovostnega pohištva, zato je dobra usmeritev strokovnjakov s področja pohištva tista, ki na koncu odloči o uspešnosti nakupa kuhinje. V Salonu pohištva Furnitura, kjer je nakup pohištva vedno pozitivna izkušnja, je pomoč usposobljene ekipe ves čas na voljo v živo, preko spleta ali telefona, prav tako je na voljo tudi brezplačen 3D-izris nekaterih kuhinjskih modelov (kuhinje Jela), kar bo vizijo ter končno postavitev kuhinje pomagalo ustvariti na najboljši možen način.

Mini kuhinja VITA

 

5. Nakup preko spleta je hiter, varen in poln ugodnosti

Sodobno nakupovanje je precej drugačno od klasičnega, saj v hipu in kar iz domačega naslonjača omogoča dober nakup. Tudi čudovite kuhinje je najhitreje in brez skritih pasti mogoče kupiti preko spleta. Ob pestri ponudbi ter podpori usposobljenih pohištvenih strokovnjakov bo sanjska kuhinja že danes z nekaj kliki lahko vaša. Spletnega nakupovanja pohištva se ni treba bati, temveč ga je zaradi mnogih prednosti in ugodnost prej bolje pozdraviti oziroma sprejeti.

Kuhinja JELA RIVA

 

Salon pohištva Furnitura pri nakupu kuhinje ponuja najboljšo kakovost in ceno

Čudovite in funkcionalno zasnovane sodobne kuhinje za vsak okus in žep se najhitreje po garantirano najnižji ceni dobi na spletu, in sicer v prvi slovenski spletni pohištveni trgovini Salon pohištva Furnitura. Gre za ponudnika vrhunskega pohištva z najdaljšo tradicijo, največ izkušnjami ter široko ponudbo najrazličnejšega kuhinjskega pohištva, pa tudi pohištva za vse ostale prostore doma (tudi za pisarno in vrt). V ponudb imajo več kot 25.000 različnih izdelkov, med katerimi boste zagotovo našli tisto, kar iščete. Ob spletnem nakupu vam ponujajo mnoge ugodnosti, med katerimi so možnost obročnega plačevanja, možnost vračila izdelkov v roku 365 dni od nakupa, hitra dobava, pogosto brezplačna dostava, brezplačno svetovanje, brezplačen 3D-izris kuhinj Jela ter pogoste akcijske ponudbe izvrstnega pohištva.

Znani so tudi po ekskluzivni prednosti, in sicer si je nekatere njihove izdelke, materiale in kataloge mogoče ogledati tudi v živo v njihovem showroomu v Ljubljani (BTC – Letališka cesta 32J). Tam vas čaka tudi njihova strokovno usposobljena ekipa svetovalcev, ki bo za vsakogar našla najboljšo rešitev ter mu pred nakupom poglobljeno svetovala. Za dober nasvet, odlično idejo, mnenje ali informacijo o vsak dan osveženi ponudbi so na voljo preko telefonske številke: 070 458 517 oziroma e-naslova: [email protected].

Pri nakupu svoje nove kuhinje le upoštevajte tudi zgornjih pet nasvetov – svoje sanje in želje pa brezskrbno zaupajte Salonu pohištva Furnitura!