Kaj so izdelki video produkcije?

17. 09. 2021 16:00

Izdelki video produkcije so nepogrešljivi del našega življenja, saj jih nehote srečamo na vsakem koraku. TV-oglasi, ki prekinejo ogled naše najljubše oddaje, novičke, ki jih beremo na multimedijskih zaslonih med vožnjo z avtobusom, kuharski recepti, ki jih iščemo na YouTube-u ter informativni videi, ki smo si jih ogledali v službi – vse to so primeri video produkcije, ki jih posameznik opazi in uporablja v svojem vsakdanu. Lahko jih razdelimo na sledeče sklope:

Korporativni video: ustvarjen izključno za potrebe podjetij, kot so videoposnetki za zaposlovanje in usposabljanje zaposlenih ter poslovni video za vlagatelje.

Komercialna video produkcija: znana tudi pod imenom reklama in jo najpogosteje opazimo v obliki TV-oglasov ali pa na multimedijskih in jumbo digitalnih zaslonih na avtobusih, vlakih, trgovinah in ob cestah.

Dokumentarni video: narejen na podlagi obsežnih raziskav in z namenom obveščanja in izobraževanja javnosti.

Izobraževalni video: popularen izdelek v današnjem času – večinoma jih lahko odkrijemo na platformi YouTube. So izobraževalne narave (vaje, vodiči, navodila), saj se ob ogledu le-teh marsikaj naučimo.

Promocijski video: podobno kot komercialni video, vendar pa se za izdelavo le-tega običajno uporabljajo manjši proračuni. Z njimi podjetja promovirajo svoje izdelke in storitve, najdemo pa jih lahko na njihovi spletni strani, YouTube, Instagram profilih ipd.

Videoposnetki dogodkov: snemanje prireditev, kot so razna predavanja, glasbeni nastopi, predstave in druge slovesnosti. Ogledamo si jih lahko na socialnih omrežjih, spletnih straneh in drugih platformah.

Poznamo še druge oblike video produkcije, kot so posnetki porok, predstavitve izdelkov, glasbeni videi, snemanje in oddajanje v živo, nepremičninski promocijski videoposnetki, potovalni videi in mnoge druge.

Video produkcija je ogromna industrija, ki zajema večino videov, ki jih opazimo v našem vsakdanu.  Načrtovanje in izdelava kakovostnega videa je dolgotrajen in zahteven proces, ki potrebuje usposobljeno ekipo, opremo in pripomočke, zato ga je dobro prepustiti profesionalcem, ki bodo za vas ustvarili kreativne izdelke.

Video produkcija in agencija Upsquare vam lahko ponudi vse to. Znamo se prilagoditi vsakemu budžetu, saj imamo pripravljene tudi cenovno dostopne video pakete, pri katerih dobite video izdelek »na ključ«.

Naročnik oglasa je Gorimpex d.o.o.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 1,200 seconds.