Največji ženski športni dogodek tudi s celjskim “odtisom”

 

Slovenija bo med 4. in 20. novembrom skupaj s Severno Makedonijo (Skopje) in Črno goro (Podgorica) gostila največji ženski športni dogodek v zadnjih dobrih treh desetletjih samostojnosti naše čudovite države.

Od skupno 47 tekem jih bo pri nas na sporedu 26, od tega šest v celjski dvorani Zlatorog. Ta bo v predtekmovalni skupini gostoljubje nudila reprezentancam Danske, Švedske, Srbije in Slovenije. Naše izbranke se bodo za tri od štirih mest, ki vodijo v drugi del tekmovanja (v ljubljanski dvorani Stožice) v petek, 4. novembra, pomerile z Dansko, v nedeljo, 6. novembra, s Švedsko, ter v torek, 8. novembra, s Srbijo. Vse tekme se bodo v Zlatorogu začele ob 18.00.

Rokometna zveza Slovenije in organizacijski odbor prvenstva sta skupaj z glavnima partnerjema – Mestno občino Celje in Mestno občino Ljubljana – poskrbela tako za  športne sladokusce kot tudi za to, da bo “odtis” projekta Women’s EHF EURO 2022 čim trajnejši in kar se da celosten.

Glavni deležniki projekta bodo poskrbeli za zabavo več tisoč domačih in tujih navijačev ter da bo celoten dogodek čim bolj trajnostno naravnan. Poleg mestnih občin skrbi za promocijo tudi 18 ženskih ambasadork Gre za izjemne slovenske ženske, ki si ne prizadevajo samo za promocijo tekmovanja, ampak tudi za opolnomočenje vloge žensk v družbi in športu.

Mestna občina Celje je v preteklosti uspešno sodelovala pri nekaterih največjih slovenskih športnih dogodkih (EP v rokometu za moške 2004, EuroBasket 2013, EP U21 v nogometu 2021, Gasilska olimpijada Celje 2022, številna svetovna in evropska prvenstva mlajših starostnih kategorij …). Vedno je z veseljem, ponosom in z vso odgovornostjo gostila vrhunske športnice in športnike.

Verjamemo, da se bodo najboljše evropske rokometašice v knežjem mestu dobro počutile in da si bodo v prostem času ogledale katero od številnih kulturnih, zgodovinskih in turističnih znamenitosti, na katere so Celjani zelo ponosni. Celje namreč ni samo mesto športa, odličnih športnikov in srčnih navijačev, temveč tudi mesto z veličastno zgodovino.

RTA