Nekaj naključnih uporabnic menstrualnih skodelic smo povprašali za mnenje

18. 11. 2020 14:00

Povprečna uporabnica v svojem življenju zavrže kar osupljivih 125 do 150 kg sanitetnih izdelkov za enkratno uporabo. Ti nato končajo na odlagališčih odpadkov, ali še huje, v naših oceanih, rekah in celo na plažah – leta 2010 so ob čistilni akciji britanskih plaž našli povprečno 23 higienskih vložkov in 9 tamponov na kilometer britanske obale. Vse skupaj vodi v potreben konkreten razmislek vsake ženske, ki ima menstruacijo, da razmisli o uporabi mesntrualne skodelice.

Kakovostne menstrualne skodelice so narejene iz telesu prijaznih materialov, tesnijo in jih lahko ženske uporabljajo tudi med športni aktivnostjo.

Nekaj neključnih uporabnic menstrualnih skodelic smo povprašali za svoje mnenje. Morda vas bo prav njihovo mnenje prepričalo k uporabi menstrualne skodelice.

Nika, 26 let

Menstrualno skodelico uporabljam že od svojega 22. leta in sem z njo zelo zadovoljna. Potrebovala sem 3, 4 mesece da sem se nanjo privadila, saj zahteva več časa za vzdrževanje – praznjenje, brisanje, prekuhavanje itd. Se pa popolnoma izplača, saj so koristi neverjetne. Prej sem bila zelo nagnjena k vnetjem in nisem mogla uporabljati tamponov, ker so moje stanje le poslabšali, z vložki sem pa imele same probleme zaradi prepuščanja, ker se veliko ukvarjam s športom. Takšnih težav z mojo skodelico še nisem imela. Ko je notri, je sploh ne čutim. Uhaja nič ne, draženja pa tudi ni.

Marjeta, 43 let

Za menstrualno skodelico sem prvič slišala od hčerke, ki jo je poskusila pred leti in jo uporablja še danes, jaz sem jo pa kupila na začetku tega leta. Na pregledu pri ginekologinji sem jo vprašala za nasvet in mi je lepo svetovala o velikosti in pojasnila uporabo. Ne uporabljam je dolgo, sem pa z njo zelo zadovoljna, saj je bolj udobna, kot pa navadni vložki. Na začetku je malo težje, ker je malo več dela z njo, se pa zelo hitro navadiš.

Andreja, 18 let

Menstrualno skodelico sem si kupila kakšno leto nazaj. Za njo sem se odločila, ker sem želela bolj trajnosten in bolj okolju prijazen izdelek. Najprej sem bila seveda zaskrbljena, ker pred tem nisem uporabljala niti tamponov in me je bilo strah, da bo nerodno, da bo neudobno… Ampak do sedaj nisem imela še nobenega takšnega občutka. Imam najmanjšo velikost in je kot da ne bi imela ničesar. Pri športu nič ne čutim, na začetku mi je sicer ušla dvakrat, ampak to samo kapljica, dve, nato pa sem postala bolj spretna pri vstavljanju in nisem imela več takšnih »nesreč«. Resnično jo priporočam vsem, ki jo želijo preizkusiti.

Simona, 37 let

Mislim, da sem ena zgodnejših uporabnic menstrualnih skodelic. Uporabljam jih že približno 10 let, v tem času sem menjala 3 modele, preden sem našla pravi model menstrualne skodelice. O njih lahko resnično rečem samo pozitivne stvari – zelo so udobne, lahko jih nosiš povsod – med teku, v vodi, ne prepuščajo,… Meni osebno je najbolj všeč to, da mi ni treba več vsak mesec kupovati vložkov ali mi skrbeti, da nimam doma »zaloge«. Pa tudi ogromno denarja sem verjetno prihranila v teh 10 letih!

Tanja, 29 let

Menstrualna skodelica je zame dokaj nova izkušnja, začela sem jo uporabljati pred približno pol leta. Mi je pa dolgo izgledala kot nadvse zanimiva zadeva, ampak sem se želela najprej malo podučiti o njih in se posvetovati z ginekologom, preden sem opravila nakup. Mi pa niti malo ni žal – sprva sem se malo lovila, ampak sedaj sem kar dobro navajena na novo rutino. Zdi se mi, da je uporabljanje skodelice celo bolj čisto kot uporaba tamponov ali vložkov. Malo sem je treba navaditi na pogled na kri in čiščenje, ampak gre. Mislim, da je skodelica najudobnejša od vseh izdelkov za menstruacijo.

Naročnik vsebine je spletna stran vitalmarket.si

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,065 seconds.