Odkup bakra kot vir zaslužka

Bakrena doba je v zgodovini predstavljala pomembno točko napredka in razvoja človeške družbe, zato ne preseneča, da je baker vsesplošno uporabna in cenjena kovina tudi danes. Podjetje Krizant d.o.o. pa je uspešno podjetje, ki se ukvarja z odkupom različnih kovin, med njimi je tako odkup bakra kot odkup drugih kovin, kamor sodita na primer aluminij in železo. Si želite z odpadnimi produkti lastnega gospodinjstva ali pa podjetja ustvariti dobiček? V nadaljevanju preverite, kako lahko to dosežete.

Zakaj je baker tako cenjena kovina?

Uporaba bakra sega daleč v preteklost, saj so bakrene izdelke ustvarjali že v času neolitika, ko so samorodni baker segrevali ter kovali, kasneje pa z odkritjem segrevanja bakra nad 1100 stopinj Celzija dosegli, da so lahko baker pridobili tudi iz rude.

Baker je bil skozi celotno zgodovino cenjena kovina, iz katere je človek v času neolitika, Starih Egipčanov in Rimljanov izdeloval orodje, orožje pa tudi nakit. Kasneje se je uporabna vrednost kovine še razširila in tako baker danes predstavlja kovino, ki je vsesplošno uporabna na različnih področjih človekovega delovanja. Splošno uporaben je za izdelavo kuhinjske posode, kuhinjskih pripomočkov (na primer jedilnega pribora), kljuk za vrata, ograj, vodovodnih pip, cevi, kablov, vezij, glasbenih inštrumentov, v nekaterih delih sveta pa ga široko uporabljajo tudi kot obliko strešne kritine.

Prav široka uporabnost bakra ustvarja prostor za odkup bakra, ki ga opravlja domžalsko podjetje Krizant d.o.o. Ta z odkupom poskrbi, da se baker zbere in ponovno uporabi za izdelavo novih izdelkov iz bakra. To predstavlja ekološko rešitev ravnanja z odpadnimi kovinami, o čemer bomo nekaj spregovorili tudi v nadaljevanju.

Katere so lastnosti bakra, ki jih človek tako zelo ceni?

Odkup bakra je storitev, ki je ne bi bilo, če baker ne bi posedoval številnih lastnosti, ki povečajo vrednost te kovine. Baker sodi med kovine, ki jih zelo enostavno obdelujemo. Tako ga lahko oblikujemo, zvijamo v tanke plošče, ali pa razvlečemo v tanke žice, ki ne počijo. Ker je baker hkrati električno (in toplotno) prevoden, pa sta se njegov pomen in uporabna vrednost razširili tudi v elektroenergetiki. Podatki pravijo, da naj bi bilo kar 95 odstotkov vseh transformatorjev ter drugih prevodnikov, ki potrošnikom zagotavljajo elektriko, izdelanih iz bakra. V resnici poleg bakra tako dobre električno prevodne lastnosti vključuje samo srebro, ki pa, v nasprotju z bakrom, ne poseduje dobrih toplotno prevodnih lastnosti, zaradi česar srebro ni široko uporabno v elektrotehniki.

Baker je izredno vzdržljiva kovina. V nasprotju z ostalimi kovinami, na primer železom, ki ob stiku s kisikom oksidirajo, baker sicer ustvari zeleni sloj, ki pa je v resnici zaščitni. Dalj časa kot je baker izpostavljen zraku, debelejši bo sloj in boljša bo zaščita notranjosti.

Med pomembne lastnosti, s katerimi se ponaša baker, pa je tudi možnost recikliranja. Odkup bakra sodi med pomembne storitve, ki to recikliranje tudi omogočajo. Zakaj je to pomembno? Človek je živo bitje, ki s svojimi neposrednimi vplivi na okolje, kamor zagotovo sodi tudi rudarjenje, pomembno prispeva k spreminjanju okolja. Da bi vpliv na okolje zmanjšali, je pomembno izkoristiti vse surovine, ki jih je možno reciklirati. Ker lahko recikliramo kar 80 odstotkov vsega bakra na svetu, sodi baker med okolju najbolj prijazne kovine. Z ločevanjem bakra in drugih kovin ter njihovim odkupom lahko tudi vi pomembno prispevate k ohranjanju okolja in narave, hkrati pa tudi zaslužite.

Podjetje Krizant d.o.o.

Podjetje Krizant d.o.o. je podjetje, ki pokriva panogo odkupa bakra in drugih kovin. Tisto, kar za vas v tem trenutku predstavlja odpadni material, s katerim ne veste, kaj pravzaprav početi, podjetje od vas odkupi in poskrbi za ponovno uporabo. Podjetje zagotavlja odlične cene, pri tem je pomembno izpostaviti, da se lahko z njimi dogovorite tudi glede odvoza odpadnega materiala. Podjetje s tradicijo zagotavlja varne storitve ter zanesljivo plačilo, ki ga v dogovoru z vami opravijo na vaš TRR ali pa se dogovorite za gotovinsko plačilo.

Katere kovine lahko prodam?

Podjetje poskrbi za odkup bakra, pa tudi medenine, aluminija, železa, jekla in inox materialov. Zagotovo se tudi pri vas na podstrešju, garaži ali kakšnem drugem prostoru nahajajo odpadni materiali izdelani iz teh kovin, ki jih samo prestavljate z enega mesta na drugo v upanju, da najdete rešitev zanje. Odkup bakra in drugih kovin sodi med take rešitve, pri tem pa je pomembno poudariti, da je cena za odkup bakra odvisna od materialov, ki jih želite prodati. Odkup namreč zajema različne razrede, tako imenovane klase, ki so odvisni od ohranjenosti materialov, pri tem je cena odkupa višja, če gre za baker, ki nima znakov oksidacije, ni prekrit z maščobami, laki ali olji ter ni uporabljen. Velja torej, da boljša kot je ohranjenost materiala, višja bo cena. Slednja je sicer v zadnjem času zrasla, zato je zdaj zagotovo čas za prodajo materiala, ki se vam doma po nepotrebnem kopiči.

Zakaj se odločiti za podjetje Krizant d.o.o.?

Prodaja odpadnega materiala je področje, ki ga pozna le malo potrošnikov. Podjetje, ki se z odkupom kovin ukvarja, ima za sabo tradicijo, zato je tako podjetje zanesljivejši partner, ki vam bo za odkup ponudil objektivno vrednost vašega materiala tudi glede na trenutne razmere finančnih trgov. Podjetje za večje količine materiala omogoča dogovor za odkup in odvoz materiala, ki bo opravljen hitro in varno, sami pa boste pri tem še zaslužili.

*naročnik: Gorec d.o.o.