V Šmarju pri Jelšah letos znova Rokov tek po šmarskih bregih: predstavitev tekov in prijave

V Šmarju pri Jelšah ekipa Rokovega teka letos znova pripravlja pestro dogajanje. Izbirali boste lahko med različnimi teki, dogodek je primeren za vse generacije. Ne samo teki, čaka vas tudi bogat spremljevalni program.

Za glasbeno spremljavo bo poskrbel DJ PREVY, pred mikrofonom bo Aleš Novak, pripravljajo tudi otroški spremljevalni program. Spletne prijave so na voljo do 12. junija 2024, prijavite se lahko TUKAJ, dogodek se bo odvil 15. junija v popoldanskih urah.

Rekreativni tek RekraAza+, Jagrov tek, Krpanov vzpon na sv. Rok

RekraAza+ je nezahteven tek na 3 km, primeren je za najstnike od 8. razreda osnovne šole dalje. Jagrov tek je tek na 11,5km, je tek za vse rekreativne udeležence, tekmovalce in pohodnike. Tek je prav tako del Štajersko Koroškega pokala v tekih 2024. Za najbolj vzdržljive pa pripravljajo Krpanov vzpon na sv. Rok, ki je eno izmed 7 čudes Slovenije. Premagati morate 125 višinskih metrov, skoraj 800m razdalje, največji naklon na progi pa je 31,7%.

RekraAza+

3 km tek RekreAZA + je tek za najstnike med 12. in 19. letom starosti (8 in 9 razred OŠ, srednješolci), za družine in ostale rekreativne udeležence prireditve, ki radi tečejo in hodijo, a jim 11,5 km predstavlja prevelik izziv

Trikilometrski rekreativni tek in pohod se začne pri cerkvi Sv. Roka, zaključi pa se pred Kulturnim domom v Šmarju pri Jelšah. Proga je speljana po nezahtevnem terenu mimo cerkve sv. Barbare in je z lahnim spustom več kot primerna za vsakogar, tudi če se na tek ni posebej pripravljal.

Jagrov tek

11,5 km Jagrov tek je namenjen vsem rekreativnem udeležencem in tekmovalcem. Trasa teka poteka po razgibanem terenu s startom pri cerkvi sv. Roka in se nadaljuje skozi Predenco, Ločnec, mimo Sedovške domačije, čez Kamenik in nazaj do Šmarja pri Jelšah (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domom).

NAJHITREJŠI TRIJE na 11,5 km Jagrovem teku (M in Ž) dodatno prejmejo:

  • prvo mesto darilni bon Trgovine Jager 200 eur,
  • drugo mesto darilni bon Trgovine Jager 100 eur,
  • tretje mesto darilni bon Trgovine Jager 50 eur.
Krpanov vzpon na sv. Rok

125 višinskih metrov, skoraj 800 m razdalje, največji naklon 31,7% – Vse to je KRPANOV VZPON! Vzpon med kalvarijo do cerkve sv. Roka, ki je eno izmed sedmih čudes Slovenije. Start na ploščadi pred kulturnim domom, mimo Muzeja baroka, ob kalvarij do cerkve sv. Roka).

Otroci se lahko udeležijo Šmarskega otroškega teka

Udeležijo se lahko dveh različnih tekov; teka na 400m, ki je namenjen predšolskim otrokom in njihovim staršem in teka na 800m, ki je namenjen osnovnošolskim otrokom do vključno 7. razreda OŠ.

Oba teka sta brezplačna, vendar morate otroke na dogodek vseeno prijaviti. To lahko storite tukaj. Otroke čaka tudi bogat spremljevalni program.

Prijavnina vključuje organizirano tekaško prireditev in:

  • unikatno startno številko s čipom, merjenje časa in takojšnja objava rezultatov,
  • pijačo ob progi in v cilju ter malico,
  • spominsko medaljo in darilo,
  • možnost masaž in sprostitve mišic po zaključenem teku,
  • varstvo otrok med vašim tekom.

Najhitrejše tekače čaka obilo presenečenj:

  • medalje za prva tri mesta po posameznih kategorijah,
  • kristalne pokale Steklarne Rogaška in druge nagrade.

V času dogodka pripravljajo tudi pester spremljevalni program: DJ PREVY, Aleš Novak, otroški spremljevalni program …

Podrobneje o dogodku, trasah in dogajanju v preteklih letih si lahko ogledate na www.rokovtek.si. Na dogodek pa se lahko prijavite tukaj.

 

V videoposnetku si lahko ogledate kako je bilo na lanskem Rokovem teku: