Več kot 50-letna družinska tradicija prekrivanja streh

02. 12. 2020 14:00
Tri generacije družine Rudnik

Rudi Rudnik je podjetnik z dolgoletnimi izkušnjami na področju krovstva in kleparstva, ki nadaljuje očetovo delo in družinsko tradicijo staro več kot 50 let.  S svojo ekipo nudi strankam celovito paleto storitev s področja krovstva, kleparstva, obdelave lesa in sestavljanja montažnih objektov.  V delo vključuje nove okolju prijazne tehnologije gradnje za racionalno rabo energije.

Obnova zvonika in Marijine cerkve v Celju

Rudi Rudnik svojim strankam ponuja široko paleto storitev: izvedba prekrivanja strehe na novo z različnimi kritinami, obnova stare strehe, vgradnja strešnih oken, izvedba izolacije strehe, ostrešja, montaža žlebov, po meri pa izdelajo tudi leseni nadstrešek. Rudi Rudnik: »Najbolj pomembno je, da je stranka z nami izvajalci in z našim delom zadovoljna za kar se vsakodnevno trudimo.« Podjetnik z ekipo, ki ima mnogo izkušenj  in znanja,  opravi  zelo različna dela  na  najrazličnejših objektih od streh, hladilnic, montažnih hiš, poslovnih objektov,  vrtcev, šol, domov upokojencev,  blokov, čistilnih naprav, zgodovinskih stavb do bivaka v gorah.

Začetki njegove samostojne podjetniške poti segajo v leto 2001, ko je  z nakupom žage v Višnji vasi razširil očetovo dejavnost še na tesarsko stroko.  Celovita ponudba in zaokroženje vseh del  na objektu za stranko se je izkazala kot odlična, saj lahko sezono dela podaljša na vse leto. V zimskem času delajo na zalogo na področju obdelave lesa in oblačijo hladilniške enote z izolacijskimi paneli.  Podjetnik nadaljuje družinsko  tradicijo očeta mojstra Rudolfa Karla Rudnika, ki  je začel leta 1968 s samostojnim poslovanjem. Oče je najprej delal z manj zahtevnimi objekti z leti pa je prevzemal vse večje objekte in izvajal  dela na več deloviščih hkrati. Leta 1992 se je oče začel ukvarjati  tudi s trgovino s krovsko kleparskimi izdelkov v prostorih, ki so jih zgradili na Ostrožnem v Celju. Leta 1994 se je odločil za nakup poslovno proizvodnih prostorov Vila Livada v Celju, kjer ima tudi Rudi Rudnik sedež in poslovne prostore.

Podjetnikovo ekipo sestavlja 15 zaposlenih, ki se neprestano usposabljajo in pridobivajo nova znanja, saj se spreminjajo materiali in tudi načini dela.  Večinoma so njihove stranke podjetja  in  fizične osebe iz področja celjske regije, pa vendar delujejo glede na naročilo tudi v celotni državi. Večinoma pridobijo posle na podlagi priporočil in dolgoletnega uspešnega sodelovanja z investitorji.  Povpraševanja za delo je več kot ga lahko prevzamejo, zato bi jim  prav prišli novi sodelavci, ki jih je pa na žalost težko najti.

Pred leti so izvedli  ambiciozni projekt –  naselje 23 montažnih stanovanjskih hiš na Proseniškem, kjer so uporabili vse svoje znanje in izkušnje. Poleg dela na večjih objektih  nadaljuje podjetnik tradicijo svojega očeta  tudi z obnovo zgodovinskih stavb kot so Cerkev sv. Daniela v Celju, dvorec Lanovž in Krtistinin dvor v Medlogu.  Rudi Rudnik je s svojim delom dokazal, da zmore prav vse na področju krovstva, kleparstva in tesarstva. To so prepoznali tudi stanovski kolegi, saj so ga izvolili za predsednika in istočasno predsednika UO sekcije kleparjev in krovcev pri OZS in OOZ Celje.

Rudi Rudnik: »Vesel sem, da sem član OOZ Celje, ker se pri nas vedno veliko dogaja, saj zbornica izvaja različne projekte v katere nas vključuje.  Prav letos, še tik pred epidemijo, smo se pod okriljem projekta SPOT SVETOVANJE SAVINJSKA krovci in kleparji iz območja celjske regije srečali v velikem številu. Izvedeli smo marsikaj novega in izmenjali  izkušnje ter ugotavljali, kako in kje lahko drug drugemu pomagamo.  Prav tako  z veseljem že nekaj let  sodelujem v projektih, kjer promoviram poklic krovca in kleparja in verjamem, da bom katerega izmed osnovnošolcev navdušil za poklic v katerem je že kar nekaj časa pomanjkanje ljudi.«

Poleg dinamičnega dela je Rudi Rudnik tudi družinski oče, ki pravi, da bo vesel, če se bo kateri izmed obeh sinov odločil nadaljevati družinsko tradicijo.

Mag. Tatjana Štinek, samostojna svetovalka OOZ Celje

*naročnik: OOZ CELJE, foto: arhiv Rudi Rudnik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 4,339 seconds.