Veste kako izbrati najprimernejšo kosilnico?

01. 07. 2022 07:35

Pomlad je čas ponovnega rojstva narave, zato lahko vsak dan opažamo nove cvetove in rastline, ki se dramijo iz zimskega obdobja zaspanosti. Kljub temu pa ni venomer čas za slavje in uživanje, predvsem če imamo doma ali v naši bližini zelenico, sadovnjak, vinograd, vrt ali samo gredico. Vsakdo, ki ima vsaj košček zemlje v bližini domovanja ali v lasti na drugi lokaciji, še kako dobro ve, da se najkasneje v pomladnih mesecih pojavi tudi potreba po urejanju teh površin. Bujno rastlinje je potrebno urediti, da lahko v pozni pomladi in poletju uživamo v pokošeni zelenici.

Verjetno ni potrebno posebej razglašati, da potrebujemo za urejen vrt, njivo ali zelenico, obilico časa in predanosti, da skrbno negujemo to površino. Potrebno je skrbeti za ustrezno namakanje poljščin in drugih kulturnih rastlin. Potrebno je poskrbeti za ustrezno gnojenje, predvsem če imamo posajene kulturne rastline na njivah. Poleg tega pa ne smemo pozabiti na redno čiščenje plevela in negovanje ostalih rastlin. Prav tukaj pa v ospredje stopijo prijateljice vseh ljubiteljev zelenih površin. To so seveda kosilnice.

Samo z redno košnjo lahko poskrbimo za primerno okolje z garancijo, da se bomo dobro počutili tudi sami v takem okolju. Zato je življenje brez kosilnice praktično nemogoče, saj se je kultura košnje s koso dodobra ohranila zgolj na kulturnih prireditvah zgodovinskega pomena. Ker je košnja vseh zelenih površin nujna vsaj šest mesecev na leto je zelo pomembno, da si izberete pravilno oziroma najprimernejšo kosilnico za vaše potrebe.

Prvi korak predstavlja pregled vaših potreb. Preveriti in premeriti morate vaše zemljišče, saj boste tako ugotovili kako veliko površino morate kositi. Verjetno veste, da se kosilnice razlikujejo tako po moči, kot tudi po premeru, predvsem pa načinu košnje. Zato je še kako pomembno, da se obdelave svoje zelenice lotite s primerno opremo. Košnje ogromnega zemljišče, ki meri več sto ali celo tisoč kvadratnih metrov, se menda ne boste lotili z majhno kosilnico, ki v nekaj minutah pokosi par kvadratnih metrov trave.

Poskrbeti morate, da boste imeli primerno opremo. Pri tem vam svetujemo, da v obzir vzamete tako imenovano delovno širino kosilnice. Ta vam pove kako široko območje lahko kosilnica pokosi. Večja kot je širina, prej boste pokosili večje območje. Ampak pri tem pa morate v enačbo izbire kosilnic vzeti tudi razgibanost terena. Za delo na strmem ali razgibanem terenu, boste brez dvoma potrebovali ročno kosilnico. To si namreč oprtate na rame in lahko dosežete še tako nedostopne koščke vaše zemlje. Nasprotno je za tak teren, povsem neuporaben tip robotske kosilnice. Ta tip oziroma vrsta kosilnice je najprimernejša za enostavnejše in manjše površine.

Kosilnice pa delimo tudi glede na tip pogona. Tako ločimo med akumulatorskimi oziroma baterijskimi kosilnicami, električnimi kosilnicami in bencinskimi kosilnicami. Vsak pogon ponuja svoje prednosti, ima pa, tako kot vse reči v življenju, tudi svoje prirojene napake oziroma pomanjkljivosti. Električne kosilnice tako na primer odlikuje tiho delovanje v primerjavi z bencinskimi, a je ta pogonski tip primeren le za manjše vrtove. Za košnjo velikega travnika boste potrebovali drugi tip kosilnice. Bencinske kosilnice so primerne za košnjo velikih površin, poleg tega pa so samozadostne, saj za napajanje ne potrebujejo rednih polnjenj, tako kot akumulatorske ali električne kosilnice. A pri bencinskih kosilnicah boste imeli nekoliko zahtevnejše vzdrževanje, a ta tip kosilnic bo tudi hrupnejši od ostalih pogonskih tipov kosilnic.

Ponudba kosilnic je zares pestra, zato bo izbira lahko nekoliko težja, od nakupa drugih predmetov in naprav za urejanje vrta in njiv. Če še vedno niste prepričani kakšen tip kosilnice bi izbrali, vam svetujemo, da si ogledate bogato ponudbo na ceneje.si. Tam boste našli najugodnejše cene na internetu, poleg tega pa boste lahko s pomočjo filtrov hitro izločili kosilnice, ki niso primerne za vaš dom in vrt.


Naročnik objave: eVisions Advertising s.r.o.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 2,721 seconds.