Zakaj vas NLP tehnik niso naučili že v osnovni šoli?

 

Če se kdaj sprašujete, kako to, da enim ljudem uspeva vse, česar se lotijo, boste odgovor lahko hitro našli v načinu, kako dojemajo svet, kako delujejo in kako reagirajo na dogodke v svojem življenju. Uporabljajo tehnike programiranja uma, jezikovne vzorce in komunikacijske veščine, ki jim na kratko rečemo NLP oziroma nevrolingvistično programiranje. Dobra novica je, da se – ne glede na to, kje ste danes, koliko ste stari in v kakšni situaciji ste –, teh tehnik lahko naučite tudi vi in naredite preboj v svojem življenju. Tudi vi lahko postanete oseba, ki ji vse uspeva.

Nevrolingvistično programiranje (NLP) je sodoben način programiranja uma. Gre za odlične komunikacijske veščine, ki jih lahko uporabite pri vodenju, prodaji, komunikaciji s sodelavci, pri motivaciji otrok, izboljšanju partnerskega odnosa in seveda tudi pri komunikaciji s samim seboj.

Kdaj je NLP nastal?

V 70-ih letih prejšnjega tisočletja sta dr. Richard Bandler in dr. John Grinder opazovala oziroma modelirala zelo uspešne terapevte. Izbrala sta psihiatre, psihoterapevte, hipnotizerje itd., ki so bili znani po tem, da so konsistentno, to je predvidljivo, dosegali rezultate. Nekomu, ki je imel na primer strah pred letenjem, so znali ta strah v zelo kratkem času odpraviti. Iz proučevanja teh odličnih modelov sta Bandler in Grinder zapisala najboljše tehnike in jih poimenovala nevrolingvistično programiranje oziroma NLP.

Kako NLP deluje?

Tehnike nevrolingvističnega programiranja so podobne tehnikam, ki jih srečamo pri programiranju računalnika, edina razlika je, da so bistveno bolj enostavne. Najprej opazujemo ali poslušamo osebo, kateri bi radi pomagali do spremembe. Pomembno je, da razumemo model sveta te osebe, da razumemo, kako razmišlja, kako deluje. Potem na podlagi diagnostike uporabimo ustrezno tehniko, ki je lahko zaporedje določenih besed, ki jih moramo izreči, ali telesnih gibov, ki jih mora oseba skupaj z nami narediti, da naredi spremembo. NLP je komunikacijska matematika, predvidljiv način za doseganje rezultatov na področju komunikacije. Pevec Robbie Williams na primer uporablja NLP tehnike za odpravo strahu, preden samozavestno stopi na oder pred množico.

Kje se NLP uporablja?

NLP se danes uporablja praktično na čisto vsakem področju, kjer želijo ljudje nadpovprečne rezultate. Veliko tehnik nevrolingvističnega programiranja se uporablja v poslovnem svetu, pri vodenju, prodaji, javnem nastopanju. NLP se uporablja v športu, številni klubi in posamezniki imajo svoje mentalne trenerje NLP. Uporablja se v šolstvu, partnerskih odnosih, pri vzgoji otrok. Bill Gates je NLP tehnike uporabljal za svoj poslovni uspeh. J. K. Rowling, avtorica Harryja Potterja, uporablja NLP tehnike za povečanje kreativnosti. Oprah Winfrey je s pomočjo NLP tehnik premagala številne strahove in povečala samozavest za suveren nastop pred kamerami.

Zakaj se NLP uporablja?

Kdorkoli bi rad spremenil svoje lastne omejitve, mu bodo NLP tehnike zagotovo pomagale. Prednost NLP tehnik je, da konsistentno prinašajo rezultate, kar pomeni, da lahko z njimi pomagate sebi in drugim. Znana tehnika Fast Phobia Cure, to je tehnika za odpravo strahov, je pomagala že milijonom ljudem po svetu.

Lahko NLP tehnike uporabim na sebi?

Večina ljudi uporablja NLP tehnike zase. Nekateri z njimi hitreje in lažje uresničijo poslovne ali osebne cilje, spremenijo svoj notranji svet, odpravijo odvisnosti od hrane ali prenajedanje, drugi z njimi povečajo samodisciplino, samozavest itd. Da, NLP tehnike so primarno namenjene vaši osebni in poslovni rasti. Nedvomno pa se s tem, ko osvojite NLP tehnike, velik del vašega razmišljanja, vedenja nezavedno prenese tudi na vaše domače, na vaše sodelavce in v splošnem tudi na ljudi, s katerimi pridete v stik. Ko boste spoznali NLP tehnike, se boste tudi vi vprašali, podobno kot so se že številni ljudje pred vami – zakaj me tega niso naučili že v osnovni šoli?

Vabljeni na brezplačen webinar Naredite preboj z NLP

Odgovora na to, zakaj vas NLP tehnik niso naučili že v osnovi šoli, vam ne moremo dati. Vemo pa, da nikoli ni prepozno, da se naučite nekaj novega, kajne? Dr. Aleksander Šinigoj vam bo na brezplačnem webinarju predstavil konkretne, pratkične tehnike NLP, ki jih lahko takoj uporabite v praksi. Naredite Preboj z NLP in hitreje uresničite svoje cilje. Na webinar se lahko brezplačno prijavite TUKAJ.

O predavatelju:

Dr. Aleksander Šinigoj je predavatelj in strokovnjak za osebnostno in poslovno rast. Je avtor 8 knjig, predaval je v 22 državah na 4 kontinentih. Leta 2018 mu je dr. Richard Bandler, soustanovitelj NLP, podelil naziv Master Trener NLP (angl. Licensed NLP Master Trainer), najvišje priznanje na področju NLP, ki ga je dr. Bandler doslej podelil le peščici najboljših trenerjev na svetu. Tako je dr. Šinigoj postal edini Master Trener s tem nazivom v tem delu Evrope. Prizadeva si, da bi NLP tehnike znali že otroci v osnovni šoli ter si z njimi pomagali postaviti ustrezne cilje za življenje, povečati samozavest, odpraviti strahove in si ustvariti srečno ter pozitivno prihodnost. Na brezplačen webinar dr. Aleksandra Šinigoja se lahko prijavite na tej povezavi.

Naročnik oglasa je Zema d.o.o.