Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 30. 7. 2018


V času od petka do danes so celjski in koroški policisti obravnavali 31 prometnih nesreč.

V soboto ob 12.45 uri se je na glavni cesti Radlje – Dravograd izven naselja Gortina zgodila prometna nesreča s smrtnim izzidom, v kateri je izgubil življenje 52-letni voznik kolesa z motorjem. Do nesreče je prišlo, ko je 52-letni voznik kolesa z motorjem izsilil prednost 40-letnemu vozniku motornega kolesa.

Obravnavali smo tudi tri prometne nesreče, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami. V vseh treh nesrečah so bili samoudeleženi vozniki enoslednih vozil. V dveh primerih je šlo za voznike koles z motorjem v enem primeru pa za kolesarko. Obravnavali smo še 8 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami ter 19 z materialno škodo na objektih in vozilih.

V soboto dne, 28. 7. 2018, okoli 17.06 ure, se je v Ljubnem ob Savinji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica kolesa in neznani voznik terenskega vozila črne barve. Voznik terenskega vozila je na mostu
čez reko Savinjo tesno prehiteval kolesarko in z ogledalom trčil v roko kolesarke, zaradi česar je padla po vozišču in se lažje telesno poškodovala. Po trčenju se voznik ni ustavil in nudil pomoč poškodovani, temveč se je odpeljal naprej v smeri Luč. Zaradi razjasnitev okoliščin navedene prometne nesreče naprošamo voznika črnega terenskega vozila in vse morebitne očividce ter voznika, ki sta na kraju nesreče nudila pomoč poškodovani, da pokličejo na Policijsko postajo Mozirje, ali pa pokličejo na interventno številko 113, oziroma anonimni telefon 080 1200.

Na področju kriminalitete smo obravnavali 11 tatvin, 4 vlome, 4 poškodovanja tujih stvari, ter tri kazniva dejanja nasilja v družini. Policisti so 18-krat intervenirali na javnem kraju in 10-krat v zasebnih prostorih.

Konjiški policisti so obravnavali drzno tatvino na počivališču Tepanje, kjer so nepridipravi z preusmerjanjem oškodovančeve pozornosti na prazno pnevmatiko, izkoristili priložnost in odtujili torbico z dokumenti ter 1700
eur gotovine.

Drzno tatvino so obravnavali tudi celjski policisti. Oškodovanka se je peljala s kolesom v mestu Celje, ko je za njo pritekel neznanec, ji strgal torbico z ramena, ter pobegnil. Oškodoval jo je za 250 eur.

Na počivališču Lopata pa so policisti obravnavali tatvino torbice iz odklenjenega avtomobila.
Božidar Pezdevšek, vodja centra, višji samostojni policijski inšpektor II, Policijska uprava Celje