Policijsko poročilo PU Celje: 17. 2. 2011


Današnje policijsko poročilo začenjamo s pozivom očividcem dveh prometnih nesreč  s pobegom. Prva se je zgodila   v torek, 15. februarja 2011, na avtocesti, druga pa včeraj na regionalni cesti izven naselja Šentrupert.

V prometni nesreči, ki se je zgodila v torek ob 18.25 uri na avtocesti A1, izven naselja Celje, na relaciji Maribor – Ljubljana, je neznani voznik neznanega vozila s priklopnikom (po izjavi oškodovanke naj bi bilo priklopno vozilo namenjeno prevozu konjev) vozil iz smeri Maribor proti Ljubljani. Izven naselja Celje je vozil po desnem prometnem pasu, prav tako kot oškodovanka. V trenutku, ko ga je oškodovana voznica nameravala prehiteti,  je voznik  nenadoma z desnega zapeljal na levi prometni pas tako, da se voznica ni mogla izogniti trčenju in je sprednjim delom vozila trčila v zadnji del neznanega priklopnega vozila. Po trku sta voznica in sopotnik ostala v vozilu, voznik neznanega tovornega vozila je po trčenju ustavil svoje vozilo ob robu vozišča, nekaj časa počakal, nato pa odpeljal  s kraja prometne nesreče. Vse, ki ste prometno nesrečo videli in morda karkoli veste o neznanem vozniku neznanega tovornega vozila prosimo, da pokličete na telefonsko številko 113.

Druga prometna nesreča s pobegom se je zgodila včeraj ob 18.00 ih izven naselja Šentrupert v trenutku, ko se je voznica osebnega vozila v križišču vključevala na prednostno cesto proti Latkovi vasi. Iz njene leve strani je brez prižganih luči pripeljal voznik osebnega avtomobila Fiat Punto svetlo sive barve,  registrskih številk LJ 48 – 9EX. Vozili sta silovito trčili. Po trčenju je Punta odbilo na levo smerno vozišče. Voznik je takoj, ko se je vozilo zaustavilo zbežal v smeri proti Šentrupertu. Policisti so v nadaljevanju ugotovili, da so bile registrske tablice, ki so bile nameščene na vozilu, leta 2009 ukradene v Ljubljani. Vse, ki bi morda karkoli vedeli o pobeglem vozniku prosimo, da pokličete na Policijsko postajo Žalec ali pa na telefonsko številko 113.

Na Celjskem smo včeraj obravnavali enajst prometnih nesreč. Dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola smo pridržali.

Včeraj smo bili obveščeni o osmih kaznivih dejanjih. V nadaljevanju izpostavljamo dva vloma in tatvino.

Z gradbišča ob cesti na Frankolovem so neznanci včeraj ukradli devet PVC cevi vrednih dobrih 3.000 €.

V Črnovi pri Velenju smo obravnavali vlom v novogradnjo stanovanjske hiše. Lastnik pogreša za dobrih 4.000 € različnega orodja.

Tudi v Topolšici smo včeraj obravnavali vlom v novogradnjo. Neznani storilec je odnesel za 2.300 € električnih vodnikov.

Na Celjskem to jutro skorajda povsod rahlo sneži. Ceste so mokre, na izpostavljenih delih tudi spolzke zato bodite za volanom še posebej previdni.  Hitrost vožnje prilagodite razmeram na vozišču.