Policijsko poročilo PU Celje: 1. 6. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o vozniku, ki je danes ponoči na avtocesti vozil v napačno smer. Gre za romunskega voznika osebnega vozila, ki je v napačni smeri vozil iz Celja proti Ljubečni, kjer so ga ustavili policisti Policijske postaje Celje. Po opravljenem alkotestu so ugotovili, da je imel 0,99 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, ali drugače povedano, skoraj dve promili alkohola v krvi. Voznik je bil pridržan in danes zjutraj v takojšnjem postopku priveden k sodniku za prekrške. Njegova prometna avantura, ki bi lahko imela strahovite posledice, se je tokrat na srečo, dobro končala.

Sicer so policisti včeraj na Celjskem zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali pet voznikov in obravnavali prav toliko prometnih nesreč.

Alkohol je bil včeraj močno prisoten tudi pri kršiteljih javnega reda in miru, za vzpostavitev le-tega, so morali policisti včeraj posredovati šestnajstkrat. Tri pijane kršitelje so pridržali.

Zjutraj so bili policisti obveščeni o tatvini osebnega vozila BMW 525 TDS, temno zelene barve,  registrskih številk LJ 62 -16Z, ki je bil ukraden s parkirišča Badovinčeve ulice v Laškem.

Prav tako so v Laškem sinoči neznani storilci vlomili v poslovni prostor in iz razstavljenega muzejskega transformatorja ukradli najmanj tono bakra in povzročili za okoli 4.500 € škode.

S čistilne naprave v Petrovčah so včeraj ponoči neznani storilci odnesli za okoli 1.000 € nerjavečih rešetk.

Iz delovnega stroja parkiranega v Višnji vasi so storilci včeraj ukradli dva akumulatorja in povzročili za 500 € škode.

V Rogaški Slatini so policisti včeraj obravnavali delovno nesrečo. Pri izvajanju pleskarskih del na zunanji steni stavbe na Kidričevi ulici, se je zaradi padca delavca z lestve,  podrl premični pleskarski oder. Poškodovala sta se dva delavca. Eden huje, eden pa lažje.

Današnje policijsko poročilo policisti zaokrožujejo s podatki o včerajšnjem ropu pošte. Okoli 11.20 je namreč oborožen, zamaskiran neznanec oropal pošto v Šmartnem v Rožni dolini. V ropu na srečo ni bil nihče poškodovan, kriminalisti in policisti zadevo intenzivno preiskujejo.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE