Policijsko poročilo PU Celje: 1. 7. 2011


Včeraj so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali pet prometnih nesreč, sedemnajst kaznivih dejanj in šest kršitev javnega reda in miru.

V dveh prometnih  nesrečah sta se dve osebi lažje poškodovali, ostale so se končale z materialno škodo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti v zadnjih 24 urah pridržali dva voznika.

V Škalah pri Velenju je neznani storilec vlomil v vulkanizersko delavnico in odnesel več kompletov pnevmatik različnih dimenzij. Lastniku je povzročil okoli 4.000 € škode.

V Šentrupertu nad Laškim so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel okoli 150 zavojev različnih cigaret in menjalni denar.

Iz skladišča trgovine v Gorici pri Slivnici je neznani storilec včeraj ponoči ukradel za okoli 400 € plinskih jeklenk.

Policisti opozarjajo, če se morda odpravljate na dopust, poskrbite za varnost vašega stanovanja.

Število vlomov v stanovanja ali stanovanjske hiše, pa tudi vikende, iz leta v leto narašča, storilci pa so čedalje bolj predrzni ali nasilni. “Prilika dela tatu”, vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Stavba, v kateri ni nikogar, ker so stanovalci na primer na dopustu ali ki je očitno brez varovanja, bo bolj verjetno tarča vloma kot obratno. Posebno “vabljiva” za vlomilce so odprta vrata ali okna, razpoložljivo orodje za dostop na primer zaboji, lestve in podobno.

Poskrbite za varnost, da bodo dopustniški dnevi čim bolj brezskrbni.

V prometu pa bodite seveda strpni in previdni.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE