Policijsko poročilo PU Celje: 1. 8. 2011


Konec tedna je minil v znamenju pestrega dogajanja s področja kriminalitete.  Na cestah pa je bilo razmeroma mirno.

Policisti so obravnavali dvanajst prometnih nesreč. Sedem voznikov so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, osmim voznikom pa so zasegli vozila.

Med prometnimi nesrečami policisti izpostavljajo prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila v soboto, ob 13.50 uri, na Gosposki ulici v Celju, v neposredni bližini poslopja Slomškov trg št. 11. Prometna nesreča se je zgodila zaradi neupoštevanja prednosti na prehodu za pešce. V prometni nesreči sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila ter otrok  z otroškim kolesom. Neznana voznica osebnega avtomobila je po do sedaj zbranih podatkih vozila osebno vozilo znamke Daewoo, tipa Nubira ali Leganza, ljubljanskega registrskega območja, črne oziroma temnejše barve. Voznica na prehodu za pešce ni omogočila otroku na otroškem kolesu varnega prečkanja vozišča, torej vozila ni zaustavila, ko je otrok prečkal prehod za pešce iz njene desne smeri. Otrok je s sprednjim kolesom trčil  sprednji desni bočni del vozila voznice,  in padel. Voznica je za prehodom za pešce ustavila, stopila do otroka in ga okarala. Takoj za tem pa odpeljala v smeri Savinjske ulice.

Po opisu je bila voznica stara od 45 do 50 let, visoka med 160 in 165 cm, s podolgovatim obrazom, črnimi lasmi do vratu ter  oblečena v hlače vojaškega videza.. V vozilu so bili kot sopotniki tudi otroci, verjetno trije. Vozila je po enosmerni cesti Gosposke ulice iz smeri Trga celjskih knezov proti Savinjski ulici.

Vse, ki o prometni nesreči karkoli veste, policisti prosijo, da jih o tem obvestite na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00.

Med kaznivimi dejanji je bilo ta konec tedna največ tatvin in vlomov.

V petek ponoči  je neznanec vlomil v zunanje ograjeno skladišče podjetja na Trnoveljski cesti v Celju in ukradel večje število folij za baliranje sena, s čimer je podjetje iz Komende oškodoval za okoli 4.000  €.

V isti noči so policisti vlom v poslovne prostore obravnavali tudi v Medlogu, kjer je storilec iz pisarne podjetja ukradel dva prenosna računalnika, vredna okoli 1.500€.

Vzdrževalci bazne postaje enega od mobilnih operaterjev so v Zahomcah pri Vranskem ugotovili, da so bazno postajo obiskali neznanci  storilci in so o tem obvestili policiste. Policisti so  ugotovili, da so neznanci s prikolice premične bazne postaje ukradli štiri kolesa s pnevmatikami ter luči, prizanesli pa niso niti električnemu agregatu za napajanje bazne postaje. Iz agregata so ukradli okoli 500 litrov dizelskega goriva, mobilnemu operaterju pa povzročili za okoli 800 € škode,

Na gradbišču novogradnje na Trgu mladosti v Velenju so v petek zjutraj za nekaj ur obstala dela, vezana na dvigovanje z žerjavom, saj so storilci noč prej ukradli več metrov več žilnega električnega kabla za napajanje žerjava. Lastnik žerjava je z dejanjem oškodovan za 1.500 €.

V noči na petek je neznanec vlomil  tudi v ograjen prostor podjetja v Kotni ulici v Trnovljah ter odnesel tiskarski stroj ter podjetje s tem oškodoval za okoli 15.000  €.

Noč kasneje so vlom policisti obravnavali tudi v Velenju. Neznani storilec je vlomil v gostinski lokal na Koroški cesti ter odnesel za okoli 450 €  gotovine, pijače in cigaret.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE