Policijsko poročilo PU Celje: 1. 9. 2011


Letošnji zadnji avgustovski dan je po poročanju policistov PU Celje potekal zelo mirno. Policisti so obravnavali enajst prometnih nesreč, pet kaznivih dejanj in pet kršitev javnega reda in miru.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti morali pridržati tri voznike, štirim, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Eden od pridržanih voznikov, ki so ga šentjurski policisti včeraj okoli pol osmih zvečer ustavili v Goričici pri Šentjurju, je imel kar 1,37 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano 2,75 promila.

Včeraj okoli poldneva je med asfaltiranjem ceste Pristava – Podčetrtek zagorel delovni stroj. Do požara je prišlo zaradi napake v motorju. Lastniki delovnega stroja povzročeno škodo ocenjujejo  na  okoli 50.000 €.

Na Partizanski ulici v Celju so policisti včeraj obravnavali tatvino dveh torbic iz osebnega vozila, na katerem je lastnik pustil odprti okni. Storilec je žensko in moško torbico z dokumenti, ključi, telefoni in gotovino ukradel iz vozila ter lastnikoma povzročil za najmanj 2.000 € materialne škode.

V Kovaški ulici v Muti so policisti včeraj okoli 18.30 ure obravnavali požar v stanovanju stanovanjske hiše.  Do požara, v katerem je nastalo za okoli 20.000€ materialne škode,  je prišlo zaradi kratkega stika na radijskem aparatu.

Ne pozabite, da je od danes v cestnem  prometu dnevno zopet udeleženih več otrok in mladostnikov, ki spadajo v skupino šibkejših prometnih udeležencev, zato moramo vozniki nanje še posebej  paziti. Poskrbimo, da bo njihova pot v šolo in domov varna.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE