Policijsko poročilo PU Celje: 10. 10. 2014


PolicijaVčeraj, okoli poldneva, so bili policisti PU Celje obveščeni, da so v vinski kleti na Frankolovem našli dve mrtvi osebi – 77-letnega moškega in 79-letno žensko.  Umrla sta zaradi zastrupitve z ogljikovim dioksidom.

Vsem, ki se v tem času ukvarjate s pridelavo mošta, policisti svetujejo, da bodite pri zadrževanju v vinskih kleteh še posebej previdni.  Pri vrenju mošta nastaja večja količina ogljikovega dioksida, ki zmanjša koncentracijo kisika v zraku, zato je lahko zadrževanje v neprezračenih vinskih kleteh takrat smrtno nevarno. Pri vdihavanju plina ne čutimo, zato nas lahko, preden začutimo nevarnost, prehiti nezavest. Policisti vsem svetujejo temeljita zračenja kleti.

Policisti poročilo nadaljujejo s podatki o prometni nesreči, v kateri se je včeraj huje poškodoval 45-letni voznik motornega kolesa, doma iz območja Žalca. Prometna nesreča se je zgodila nekaj čez 11. uro, v Prekopi. 49-letna voznica osebnega vozila je vozila po lokalni cesti. Pri vključevanju na prednostno cesto v smeri proti Žalcu, je spregledala voznika motornega kolesa, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Motorist se je skušal trčenju izogniti z močnim zaviranjem, vendar sta vozili kljub vsemu trčili. 45-letni voznik se je v trčenju hudo poškodoval.

Od ostalega, včeraj obravnavanega dogajanja, policisti izpostavljajo še tatvino »cross« motornega kolesa, bele barve, vrednega okoli 250 €. Motorno kolo je bilo parkirano pod kozolcem v Lopaci na območju Policijske postaje Šentjur.

Nekaj čez polnoč so bili policisti obveščeni še o požaru avtomehanične delavnice v Dobji vasi na območju Raven na Koroškem. Vzrok požara še ni potrjen, saj bodo policisti in kriminalisti ogled kraja požara opravili danes.

Današnje poročilo policisti zaključujejo s pozivom očividcem prometne nesreče, ki se je zgodila včeraj, ob 6.50 uri, izven naselja Žalec, v bližini objekta Ulica Savinjske čete 18.

Neznani voznik osebnega vozila znamke Volkswagen Golf, serije 5, črne barve, je prehiteval kolono vozil, ki so vozila iz smeri Griž proti Žalcu in trčil v osebno vozilo voznika, ki je vozil iz nasprotne smeri, pravilno po svojem voznem pasu. Oškodovani voznik se je skušal trčenju izogniti in je zapeljal skrajno desno ter trčil v obcestni stebriček in nato zapeljal izven vozišča na travnik. Osebno vozilo  Golf serije 5, črne barve,  katerega voznik je povzročil prometno nesrečo, ima na sprednjem delu nameščene LED luči, ki niso serijske izvedbe in oddajajo svetlo modro svetlobo, prav tako so na vozilu nameščena aluminijasta platišča. Vse, ki ste nesrečo videli ali o vozilu oziroma vozniku, ki je povzročil prometno nesrečo, karkoli veste, policisti prosijo, da pokličete na številko 113.