Policijsko poročilo PU Celje: 10. 11. 2014


PolicijaS pregledom  varnostnega dogajanja zadnjih treh dni policisti PU Celje začenjajo na Kidričevi cesti v Velenju, kjer so neznanci v noči iz četrtka na petek vlomili v eno izmed trgovin trgovskega centra. Odtujili so sedem prenosnih računalnikov, osem fotoaparatov, nekaj kosov tabličnih računalnikov in mobilnih aparatov. Podjetje so oškodovali za okoli 10.000 €.

V petek, okoli pete ure zjutraj, so bili policisti s strani ene izmed varnostnih služb obveščeni o vlomu v bencinski servis na Bežigrajski cesti v Celju. Neznani storilec je večjo betonsko korito za rože vrgel v steklena vrata, ki so se razbila in snela s tečajev. Iz notranjosti je odtujil večjo količino cigaret. Po storjenem kaznivem dejanju je bil prijet s strani varnostnika. Pred prihodom policistov je varnostnika z rolko udaril po roki, pri čemer ga je hudo telesno poškodoval in nato s kraja pobegnil. Za osumljencem še poizvedujejo.

V dopoldanskih urah so policisti opravili ogled kraja vloma v gostinski lokal v Gaberkah pri Velenju. Storilec je odtujil več zavojčkov cigaret in manjšo vsoto menjalnega denarja ter povzročil škodo pri vlamljanju.

V zgodnjih večernih urah so policisti na Celjski cesti v Slovenj Gradcu opravili ogled kraja hujše prometne  nesreče. Na zaznamovanem prehodu za pešce je 19-letni voznik osebnega avtomobila trčil v 80-letno pešakinjo in jo hudo poškodoval.

V večernih urah so policisti na Prevaljah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je odtujil več kosov zlatnine. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 €.

V zgodnjih jutranjih urah so bili policisti obveščeni o vlomu v trgovski center na Celjski cesti v Rogaški Slatini. Storilec je odtujil več kosov mobilnih telefonov. Na podlagi takojšnje intervencije so policisti v bližini objekta prijeli 33-letnega osumljenca, kateremu so odvzeli prostost in ga pridržali zaradi zbiranja obvestil in dokazov o storjenem kaznivem dejanju.

V dopoldanskih urah so policisti na Zoisovi ulici v Celju opravili ogled kraja vloma v klet stanovanjskega objekta. Storilec je odtujil večjo količino različnih alkoholnih pijač in povzročil škodo pri vlamljanju. Lastnica je oškodovana za okoli 200 €.

V popoldanskih urah so bili policisti obveščeni o vlomu v brunarico Športnega društva Gomilsko. Storilec je odtujil več kosov različnih športnih rekvizitov, sedem zabojev piva in opremo za urejanje okolice. Društvo je oškodovano za okoli 1.200 €.

V večernih urah so policisti na glavni cesti v Črnovi opravili ogled kraja hude prometne nesreče. Med vožnjo po spolzkem vozišču je 34-letna voznica osebnega avtomobila v desnem ovinku zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je trčila v osebni avtomobil 46-letne voznice. Pri tem je povzročiteljica utrpela lažje, oškodovanka pa hude telesne poškodbe. Zaradi gostitev prometnih nesreč na tem odseku glavne ceste so vzdrževalci cest na podlagi našega predloga postavili dodatno prometno signalizacijo, ki označuje spolzko vozišče in dodatno omejuje hitrost vožnje.

V jutranjih urah so bili policisti obveščeni o vlomu v tri kleti stanovanjskega objekta na Drapšinovi ulici v Celju. Neznani storilec je odtujil ribiško opremo, ročni vrtalnik in nekaj prehrambenih artiklov. Lastniki škodo ocenjujejo na okoli 300 €.

V dopoldanskih urah so policisti na Tovarniški cesti v Preboldu obravnavali vlom v skladišče enega izmed podjetij. Storilec je povzročil za okoli 200 € škode pri vlamljanju. Lastniki morebitno oškodovanje še ugotavljajo,

V večernih urah včerajšnjega dne so policisti opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo v Petrovčah. Neznani storilec je povzročil za okoli 500 € škode pri vlamljanju, iz objekta pa ni ničesar odtujil.