Policijsko poročilo PU Celje: 10. 3. 2011


V zadnjih 24 urah so policisti na Celjskem obravnavali sedem prometnih nesreč, zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika. Zabeležili so še šest kršitev javnega reda in miru in enajst kaznivih dejanj.

V Velenju, na Šenbriški cesti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je odnesel nekaj zlatnine in mobilni telefon.

Danes ponoči so na Vrunčevi ulici v Celju obravnavali roparsko tatvino. Dva mlajša moška, kasneje je bilo ugotovljeno da gre za dva mladoletnika, sta napadla 28 letnega Celjana, ga lažje poškodovala, mu vzela torbo z dokumenti ter zbežala proti železniški postaji. Policisti so kmalu po dogodku prijel dva šestnajstletnika, enega doma iz območja Maribora in drugega iz območja Kungote. Za oba je bil razpisan ukrep prijetje s privedbo. Policisti so v nadaljevanju prijeli še 16 letno Mariborčanko, ki je bila prijavljena kot pogrešana oseba. Mladoletnika, ki sta napadla in poškodovala 28 letnega Celjana sta pridržana.

Sicer so celjski policisti v zadnjih dneh preiskali več vlomov.

Konec februarja so takoj po vlomu v skladišče gradbenega materiala prijeli dva 23-letna Celjana in jima zasegli ukradene blejske plošče. V nadaljevanju so policisti ugotovili, da sta 23 letnika osumljena še najmanj štirih vlomov in tatvin na območju Celja. Oktobra lani sta v sostorilstvu z 22-letnim Celjanom vlomila  v skladišče gostinskega lokala ob Šmartinskem jezeru v Celju in ukradla več lesenih stolov ter lastniku povzročila za najmanj 1.000 € škode. V sodelovanju s 26-letnim Celjanom sta v mesecu novembru in decembru vlomila v skladišče v Celju in ukradla za dobrih 9.600 € električnega kabla, električnega orodja ter več torb z orodjem. Konec decembra lani sta iz istega skladišča odnesla več aluminijastih profilov. Poleg omenjenega sta 22 in 23-letni Celjan osumljena še povzročitve hude telesne poškodbe. Pred enim od Celjskih  lokalov sta sredi novembra huje poškodovala eno osebo. V pretepu sta mu namreč zlomila obrazne kosti. Osumljeni bodo zaradi sumov storitev kaznivih dejanj velikih tatvin kazensko ovadeni,  dva še dodatno zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev hude telesne poškodbe.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE