Policijsko poročilo PU Celje: 10. 5. 2011


Včeraj so policisti na celjskem obravnavali osem prometnih nesreč. Razen ene, v kateri se je ena oseba lažje poškodovala, so se vse končale z materialno škodo. Dvema večkratnima kršiteljema so včeraj policisti zasegli vozili.

S področja javnega reda in miru policisti tokrat poročajo o sedmih kršitvah. Petkrat so policisti posredovali v zasebnih in dvakrat v javnih  prostorih.

Na področju kriminalitete so našteli pet kaznivih dejanj, od tega štiri tatvine.

V bližini Osnovne šole na Polzeli so policisti včeraj obravnavali tatvino kolesa z motorjem Tomos APN 6, kovinsko sive barve, letnik 1997,  registrskih številk A2-461. Lastnik ocenjuje, da je s tatvino oškodovan za okoli 400 €.

Na Proseniškem je včeraj ponoči neznani storilec vlomil v rezervoar tovornega vozila in ukradel okoli 200 litrov goriva.

Z vikenda v Straži pri Novi Cerkvi so storilci ukradli za okoli 400 € bakrenih žlebov. Žlebove so storilci v minuli noči ukradli tudi iz dveh cerkva na Svetini in povzročili za najmanj 800 € škode.

Včeraj okoli 15.10 se je na avtocesti A-1, izven naselja Gomilsko zaradi nepravilnega prehitevanja po desni strani zgodila prometna nesreča s pobegom. Voznik osebnega vozila VOLVO, tip S 40, temnejše barve, je po prehitevanju po desni strani zapeljal nazaj na levi (prehitevalni) pas pred voznico osebnega vozila, ki se je umikala in pri tem trčila v varnostno ograjo avtoceste. Do stika med vozili ni prišlo. Voznik neznanega osebnega avtomobila je po prometni nesreči odpeljal naprej po avtocesti v smeri proti Ljubljani. Očividce prometne nesreče policisti prosijo, da pokličejo na telefonsko številko Postaje prometne policije Celje 54 26 400 ali pa na telefonsko številko 113.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE