Policijsko poročilo PU Celje: 11. 3. 2011


Včeraj so policisti na Celjskem obravnavali osem prometnih nesreč, dva voznika so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

V Šentrupertu, na območju Policijske postaje Žalec, so policisti sinoči nekaj pred polnočjo opazili voznika, ki je vijugal po cesti in kazal očitne znaka alkoholiziranosti. Ko so ga ustavili in opravili preizkus alkoholiziranosti, je alkotest pokazal 1,50 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.  50 letnega voznika, doma iz Velenja, so policisti pridržali, zaradi večkratnih kršitev cestno prometnih predpisov so mu zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so morali policisti včeraj posredovati dvanajstkrat. Enega alkoholiziranega kršitelja so pridržali do streznitve.

Kaznivih dejanj so včeraj našteli osemnajst.

Iz gradbišča v Rimskih Toplicah je neznani storilec včeraj ponoči odnesel motorno žago, vredno okoli 500 €.

V Lokavcu, na območju Laškega, so neznanci ponoči iz delovnega stroja ukradli pnevmatsko kladivo vredno dobrih 4.000 €.  Z delovnega stroja parkiranega ob Mariborski cesti v Celju pa so neznanci ukradli steklena vrata in lastniku povzročili za okoli 800 € škode.

Tudi tatvino euro palet so včeraj obravnavali in sicer v Ločah. Lastnik jih pogreša okoli trideset, škodo pa ocenjuje na dobrih 200 €.

V Podsredi so policisti obravnavali vlom v počitniško hišico. Pogrešajo starejši radio, avtodvigalko in več drugih  manjših stvari.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE