Policijsko poročilo PU Celje: 11. 6. 2012


V petek ponoči so policisti na Šaranovičevi ulici v Celju obravnavali vlom v osebno vozilo. Lastnica pogreša  torbo z dokumenti in knjigami. Povzročeno škodo ocenjuje na okoli 500 €.

V soboto zgodaj zjutraj so policisti na počivališču Lopata obravnavali drzno tatvino. Neznani storilec je iz vozila zvabil državljana Romunije, ki sta počivala. Ko sta voznik in sopotnica izstopila iz avtomobila, je drugi neznanec iz vozila ukradel žensko torbico z denarjem, zlatnino in dokumenti ter lastnici povzročil za 5.500 € škode.

V isti noči so policisti na Trubarjevi ulici v Celju obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Lastnik pogreša otroško kolo in ribiško palico, oboje skupaj vredno okoli 700 €.

Od petka do danes so policisti obravnaval triintrideset prometnih nesreč. Dvanajst voznikov so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, enemu so zasegli vozilo.

Med prometnimi nesrečami najprej izpostavljajo sobotno. Zgodila se je nekaj minut pred polnočjo v Velenju. 73-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila po regionalni cesti iz smeri Velenja proti Škalam, je na  ravnem odseku ceste iz neznanega razloga zapeljala v levo na nasprotno smerno vozišče in nato čez kolesarsko stezo na travnato površino, kjer je po nekaj metrih vožnje čelno trčila v drevo. V trčenju se je voznica hudo telesno poškodovala.

V soboto ob osmih zjutraj so policisti v Celju na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo s pobegom. V nesreči sta bila udeležena pešec in  neznani voznik osebnega avtomobila znamke AUDI A3, srebrne barve, mariborskega registrskega območja, neznanih številk, ki je po trčenju v pešca  brez ustavljanja odpeljal proti centru mesta.

Neznani voznik osebnega avtomobila znamke AUDI, tip A3  je pripeljal iz smeri Čopove ulice in je pri šolskem centru Borisa Kidriča, na zaznamovanem prehodu za pešce, trčil v pešca, ki je vozišče prečkal z voznikove desne strani.

Neznani voznik je s prednjim levim delom trčil v pešca, ko je ta bil skoraj že na sredini vozišča. Pešec se je v trčenju lažje poškodoval. Neznani voznik srebrnega Audija A3 pa je brez ustavljanja odpeljal naprej proti centru mesta.

Na kraju nesreče ni bilo sledov ali odpadlih delov vozila, tako da ni nujno, da je osebni avtomobil poškodovan. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti prosijo vse, ki ste prometno nesrečo videli, da pokličete na telefonsko številko 113.