Policijsko poročilo PU Celje: 11. 7. 2011


Pretekli vikend se je  kljub lepemu vremenu na območju celjske policijske uprave pripetilo 49 prometnih nesreč. Ponovno so zabeležili eno smrtno žrtev, štirje udeleženci so bili huje, enajst pa lažje telesno poškodovanih.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali devetnajst alokoholiziranih voznikov ter zasegli deset vozil.

Prva nesreča s hudo telesno poškodbo se je zgodila v petek zjutraj na avtocesti med Dramljami in Tepanjem, ko je z vozišča zapeljal 19-letni voznik tovornega vozila.

V petek popoldan se zgodila nesreča na cesti Štore – Šentjur, izven naselja Vrbno, kjer je 27-letni voznik osebnega avtomobila z glavne ceste zavijal levo, pri tem pa zaprl pot 27-letnemu vozniku motornega kolesa, ki se je  ob trčenju huje telesno poškodoval.

V nedeljo ob 15.30 uri se je zgodila prometna nesreča na lokalni cesti  izven naselja Vrhe, na območju Slovenj Gradca, kjer je 49-letni voznik motornega kolesa, ki ni uporabljal varnostne čelade, izgubil oblast nad motornim kolesom ter zapeljal izven vozišča in trčil v električni drog. Voznik je poškodbam podlegel na kraju nesreče.

V nedeljo zvečer se je zgodila prometna nesreča na lokalni cesti Gradišče – Kremžarica, na območju Slovenj Gradca, kjer se je 54-letna voznica tovornega vozila izogibala divjadi, ter zapeljala z vozišča in trčila v drevo. Pri nesreči se je huje telesno poškodovala 7-letna sopotnica.

Prav tako v nedeljo zvečer se je zgodila nesreča na  turistični cesti Lisca – Lahov graben na območju Laškega, kjer je z vozišča zapeljal 18-letni voznik kolesa z motorjem, ter se huje telesno poškodoval.

V petek zvečer se je pri delu v gozdu na območju Stranic smrtno ponesrečil 22-letni domačin, katerega je stisnilo odžagano deblo.

V noči s petka na soboto je bilo vlomljeno v poslovni prostor v Žalcu, od koder pogrešajo različno pleskarsko orodje v vrednosti 10.000 €.

Na območju Pariželj je bilo v nedeljo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Pogrešajo prenosni računalnik.

PO POOBLASTILU DIREKTORJA PU

Dušan Marat

Vodja izmene OKC