Policijsko poročilo PU Celje: 12. 11. 2014


PolicijaVčeraj so policisti na našem območju obravnavali devetnajst prometnih nesreč, dvajset kaznivih dejanj in dve kršitvi javnega reda in miru.

V včerajšnjih prometnih nesrečah se je ena oseba hudo poškodovala, tri pa lažje.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so policisti včeraj okoli 16. ure obravnavali v krožišču  v Zrečah, kjer je 25 letni voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo  trčil v 28-letnega pešca in ga hudo poškodoval.

Pregled kaznivih dejanj policisti začenjajo s podatki o vlomu v počitniško hišico na Zbelovski Gori. Storilec je ukradel nekaj litrov domačega žganja, izpred hiše pa odpeljal še več železniških tirnic. Lastnik škodo ocenjuje na dobrih 1.000 €.

Na Prevaljah je neznani storilec v popoldanskih urah skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je več kosov  nakita.

V Velenju je neznanec vlomil v ograjen skladiščni prostor podjetja in iz čolna ukradel izvenkrmni motor in krmilni mehanizem. Škodo ocenjujejo na 8.000 €.

V Šempetru v Savinjski dolini je včeraj okoli 23. ure neznani storilec vlomil v prostore bencinskega servisa. Neznanec je z večjim kamnom razbil steklena drsna vrta in vstopil v bencinski servis. Po prvih podatkih je ukradel nekaj zavojev cigaret.