Policijsko poročilo PU Celje: 12. 12. 2016


Policisti PU Celje pregled dogajanja zadnjih treh dni začenjajo s podatki o tragični nesreči v gorah, ki se je zgodila včeraj dopoldne na Olševi. V nesreči se je smrtno ponesrečila 57-letna pohodnica. Do nesreče je prišlo, ko se je 57-letnica v družbi še z dvema pohodnikoma vračala z Olševe. Malo pred  »Ušovnikovim oknom« je izgubila ravnotežje in zdrsnila v  prepad ter približno 200 metrov drsela po žlebu v globel. Poškodbe pri zdrsu so bile hude, 57-letna ženska, sicer izkušena planinka, je na kraju umrla.

V soboto okoli poldneva so bili policisti obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Stražišču, na območju Raven na Koroškem. Vnel se je del ostrešja okoli dimnika zunanjega kamina, postavljenega ob stanovanjski hiši, dimnik pa je speljan ob zunanji steni hiše skozi napušč strehe. Tam je zaradi pregretja dimniške tuljave tudi zagorelo. V požaru povzročeno škodo ocenjujejo na 2.000 €.

V soboto, okoli 15. ure, so policisti obravnavali še požar na počitniški hišici ob jezeru v Velenju. Ogenj je podkleteno, sicer pa leseno počitniško hišo, skoraj v celoti uničil. Vzrok požara je bila napaka na električnem aparatu.

V sobotnih popoldanskih urah so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanje stanovanjskega  bloka v Šoštanju, od koder je storilec ukradel manjšo vsoto gotovine.

Včeraj pa so bili obveščeni o vlomu v hišo v Strmci pri Laškem. Storilec je v hišo  vlomi skozi balkonska vrata. Ukradel je nekaj zlatnine in denarnico z gotovino.