Policijsko poročilo PU Celje: 12. 9. 2011


Za policisti PU Celje je pester vikend. V petek zgodaj zjutraj je zaradi uhajanja gospodinjskega plina prišlo do eksplozije v kletnih prostorih stanovanjske hiše na Gozdni cesti v Rogaški Slatini. Eksplozija je povzročila za okoli 40.000 € materialne škode. Na srečo v eksploziji ni bil nihče poškodovan.

V petek popoldne so policisti obravnavali letalsko nesrečo. 36-letni pilot je ob 14.35 uri z letališča Slovenj Gradec s športnim letalom poletel v smeri Maribora. Takoj po vzletu je zaradi izgube višine v Mislinjski Dobravi s krilom zadel vrh dreves. Letalo je strmoglavilo na bližnji travnik. V nesreči je 36-letni pilot umrl, 35- letni sopotnik pa se je huje poškodoval.

V petek v večernih urah so policisti na regionalni cesti Višnja vas–Dobrna obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval sopotnik v osebnem vozilu. Nesreča se je zgodila, ko je 24-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Višnje vasi proti Dobrni in je izven  naselja Lemberg pri Novi cerkvi zapeljal iz vozišča ter trčil v stanovanjsko hišo. V prometni nesreči sta se voznik in 19-letni sopotnik lažje telesno poškodovala,  26-letni sopotnik pa huje.

V soboto ponoči je neznanec v Škofji vasi vlomil v ograjen prostor. Z več tovornih vozil je ukradel več delov in opreme in lastniku povzročil za več kot 20.000 € materialne škode.

V soboto okoli poldneva se je na Kidričevi cesti v Velenju zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval 42-letni voznik motornega kolesa, ki je vozil po Kidričevi v smeri Tomšičeve ceste. Ko je motorist v križišču Kidričeve in Prešernove ceste z motornim kolesom zapeljal naravnost, je iz smeri  Tomšičeve ceste v križišče pripeljal 18- letni voznik osebnega avtomobila, ki je zavijal v levo, pri tem pa  spregledal voznika motornega kolesa in mu zaprl pot. Motorist se je trčenju poskušal izogniti tako, da je poskusil vozilo obvoziti po desni strani, vendar mu to ni uspelo in je z motornim kolesom trčil v prednji desni del osebnega avtomobila. Pri trčenju se je motorist huje poškodoval, voznik osebnega vozila pa lažje.

Okoli 14.00 ure so policisti hudo prometno nesrečo obravnavali tudi izven naselja Ljubija. Do nesreče je prišlo, ko je 57-letni voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Ljubije proti Soteski, v nepreglednem levem ovinku zapeljal na bankino in z  nogo trčil v odbojno ograjo ob desnem robu vozišča, padel in se hudo poškodoval.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE