Policijsko poročilo PU Celje: 13. 10. 2014


PolicijaVčeraj, nekaj pred 13. uro, so bili policisti obveščeni, da je v Bukovžlaku zagorelo večje gospodarsko poslopje. Živino, ki je bila v poslopju, so na srečo uspeli pravočasno rešiti. Objekt, velik približno 20 x 10 m, je v celoti pogorel. V požaru sta v celoti zgorela  tudi dva traktorja, nakladalka sena, kosilnica in več druge kmetijske mehanizacije. Povzročeno škodo po prvih ocenah ocenjujejo na okoli 45.000 €. Vzrok požara že ni poznan. Kriminalisti bodo z ogledom kraja požara nadaljevali danes.

V petek so bili policisti obveščeni o treh vlomih. Vlomu v stanovanjsko hišo ter v dva poslovna objekta.

Vlom v stanovanjsko hišo so policisti obravnavali v Lokovini in sicer v noči na petek. Storilec je našel in ukradel zlato verižico.

V isti noči so policisti obravnavali vlom v trgovino na Mariborski cesti v Celju in v poslovni prostor na Gledališkem trgu v Celju. V obeh primerih je storilec odnesel menjalni denar. Iz trgovine je odnesel okoli 200 € menjalnega denarja. Na Gledališki ulici je več škode kot s tatvino gotovine povzročil s samim vlamljanjem. Škodo ocenjujejo na dobrih 700 €.

Od sobotnega dogajanja policisti izpostavljajo prometno nesrečo. Zgodila se je okoli 9.30 ure na mestni ulici na Ravnah na Koroškem. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 67-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce  trčil v 77-letno peško, ki se je v nesreči hudo  poškodovala.